Osmangazi Ortaokulu'nda çivi çakılmamasının nedeni: Ucuz lojman kiraları mı?

Eskişehir’de bir yıl önce riskli bulunduğu için yıkım kararı alınan Osmangazi Ortaokulu’nda yeni okul binası için adım atılmadı. Veliler, lojmanda oturan milli eğitim yöneticilerini işaret etti!

Osmangazi Ortaokulu'nda çivi çakılmamasının nedeni: Ucuz lojman kiraları mı?
07 Şubat 2024 Çarşamba 11:11

Osmangazi Mahallesi’nde bulunan Osmangazi Ortaokulu 1964 yılında iki katlı olarak yapıldı. 1980’li yıllarda bir kat daha ilave yapıldı. Binanın zemin katında bulunan kirişlerinin kalorifer borusu geçirmek kırıldığı tespit edildi. Mart 2023’te yapılan deprem dayanıklılık testi sonucu bina için yıkım kararı verildi.
Okul, Mart 2023’te yine Osmangazi Mahallesi’nde bulunan Osmangazi İlkokulu’na taşındı. İki okul, aynı binada ikili eğitime bu tarihten itibaren devam etmektedir.
Osmangazi Ortaokulu’na ait yıkım kararı verilen bina hazineye ait 31,5 dönüm arazi üzerinde bulunuyor. Bu arazinin bir kısmında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün üç bloktan oluşan lojmanları var. Lojmanların olduğu kısım 1989 yılı imar planı ile yeşil alan olarak belirlendi.
Okul binasının yeniden yapılabilmesi için lojmanların bulunduğu yeşil alan olarak belirlenen kısmının tapusunun ayrılması gerekiyor. Bu işlem, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmadığından bir yıldır 1100 öğrenci ve veliler mağdur olmakta.
Lojmanların iskân ruhsatı bulunmayıp ‘kaçak yapı’ durumundadır. Veliler “Bu kadar öğrencinin mağdur edilmesinin nedeni aylık 700 liraya Eskişehir’in en nezih mahallerinden birinde ikamet eden İl Milli Eğitim yöneticileri mi” diye sormaya başladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Berke Can - 3 ay önce
Bir haber bu kadar doğru olur