Öğretmenler iş bıraktı

Eğitim sendikaları bugün Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı iş bıraktı.

Öğretmenler iş bıraktı
02 Kasım 2022 Çarşamba 12:52

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçtiğimiz şubat ayında kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu’na (ÖMK) karşı öğretmenler aylardır okullarda ve alanlarda kanunun iptal edilerek yeniden düzenlenmesine dönük talepte bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in "60 yıllık özlem" olarak tanımladığı Öğretmenlik Meslek Kanunu, eğitim sendikalarına göre öğretmenler arasındaki eşitsizliği derinleştirecek.

 Kanuna karşı birleşen eğitim sendikaları, geçen hafta okullarda bildiri okuma ve kokart takma eylemi düzenledi. 19 Kasım’da binlerce öğretmenin gireceği Kariyer Basamakları Sınavı’na az bir zaman kalırken, eğitimciler bugün okullarda iş bıraktı.

Eskişehir’deki Ulus anıtı önünde bir araya gelen Eğitim Sen’li öğretmenler, “Mesleğimizin onuru öğrencilerimizin geleceği için iş bıraktık” ve “Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilsin, kariyer hiyerarşisine hayır. Eşit işe eşit ücret” pankartı arkasında, “Zafer direnen emekçisinin olacak”, “Sermayeye değil eğitime bütçe” sloganları attı.

Burada açıklamalarda bulunan Eğitim senn Şube Başkanı Faik Alkan,” Değerli Eğitim Emekçileri, Milli Eğitim Bakanlığı gerçeklikle bağını koparmış durumda.

Eğitim emekçilerinin sorunlarını görmeyen bir Milli Eğitim Bakanımız var.

O kadar ki bugün burada olanların, demokratik hakkını kullananların, üç kuruşluk ek dersini  keseceğini söylüyor. Size soruyorum korkuyoruz mu? Onurumuz bizim herşeyimizdir. Mesleki birikimimizi, bir kaç saat ücrete mi değişeceğiz.

Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen kültürümüzü ne hale getirdiniz Sayın Bakanımız.

İtibarımız kalmadı. Okullarda tahsildar olduk, itibar suikastına her Allahın günü uğruyoruz. Sahip çıkmak yükümlü olanlar, demagoji yapmanın ötesine geçemediler” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.