Öğrenciye 3 çeşit yemek 5 lira

Anadolu Üniversitesinde her gün yaklaşık 20 bin öğrenci ve personel 3 öğün yemek yerken, lokantalarda 50 TL olan menülerin 5 TL’den sunulması öğrencilerin bütçelerine de önemli ölçüde destek oluyor.

Öğrenciye 3 çeşit yemek 5 lira
15 Aralık 2022 Perşembe 10:49

Geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde bilinen bir sosyal medya kanalında üniversitelerin yemekleri karşılaştırıldı. Birçok üniversiteden öğrencilerin katılım sağladığı paylaşımda, Anadolu Üniversitesinin yemekleri fiyat ve lezzet açısından açık ara ön plana çıkarak güzel yorulmalar aldı. Anadolu Üniversitesi bünyesinde pişirilen 3 öğün yemekler, günlük ortalama 15 bin öğrenciye sunuluyor. Her ayın ilk menüsü Anadolu Üniversitesi resmi sosyal medya hesabından yapılan anket ile öğrencilerce belirlerken, 5 liradan satın alınan menülerinin yanı sıra, vejetaryen ve çölyak hastası öğrenciler için özel olarak üretilen glütensiz menü hizmeti de veriliyor. 2022-2023 Öğretim yılı güz döneminde edinilen bilgiye göre günlük 19 bin 051 kişiye kadar yemek hizmeti verildi. Yemek kalitesi, fiyat ve hijyenden memnun olan öğrenciler, normal şartlarda 50 TL alabilecekleri menüyü 5 TL’ye yemenin mutluluğunu yaşıyor. 3 öğününü 15 TL’den yiyen öğrenciler önemli ölçüde tasarruf ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.