Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Türkiye'ye örnek proje

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrencilerin yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda gelişimlerine destek olmak amacıyla planlanan Yetkinlik Geliştirme Projesi (YETGEP) tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Türkiye'ye örnek proje
15 Aralık 2022 Perşembe 10:57

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğrencilerin ruhsal, sosyal, fiziksel, akademik ve ahlaki gelişimlerini takip etmek, öğrencileri birebir tanıyarak yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda gelişimlerine destek olmak amacıyla planlanan Yetkinlik Geliştirme Projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Öğrenci kişilik hizmetlerinde bulunan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ile okullar öğrencilerin akademik gelişim alanı, kariyer gelişim alanı ve sosyal-duygusal gelişimlerini sağlayacak şekilde yapılandırıldı. Projede üç temel program ve bu programların bileşenlerinin amaçları da bu genel amaçlara hizmet edecek şekilde yapılandırıldı. Bu doğrultuda hazırlanan Yetkinlik Geliştirme Projesi (YETGEP) ile akademik gelişim alanı, kariyer gelişim alanı ve sosyal-duygusal gelişim alanlarında öğrencilerde geliştirilecek beceri ve yetkinliklerde okulların uygulamalarını daha sistemli ve sürdürülebilir hale getirmek amaçlandı. Proje Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel toplam 50 ortaokul ve lisede yürütülecek.
Proje, okulların uygulayacağı toplam sekiz adet kitapçıktan oluşuyor. Kitapçıklarda, proje programı, kariyer planlaması ve yöneltme alanları haritalaması, danışman öğretmenlik sistemi, akran destek grubu, iletişim ve nezaket, hayır diyebilme, dijital dayanıklılık ve duygu gibi konular yer alıyor. Kitapçıklarda programlar ve temalar hakkında bilgilendirmeler ile birlikte; yapılacak faaliyetlerin açıklamaları ve kullanılacak form, afiş vb. bulunuyor.
Proje yürütme kurulu, proje okul yürütme komisyonu ile iş birliği içerisinde proje 2022-2023 eğitim öğretim yılında uygulanacak. Projelerin değerlendirilmesinde, birinci dönemin sonunda ve 2023 mart ayı sonunda olmak üzere iki izleme verisi İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Yürütme Kurulu tarafından toplanacak ve projenin sonunda proje değerlendirme toplantısı yapılacak. Proje süreçleri tamamlandığında, sınavlara hazırlanma sürecinde olan 8. sınıf öğrencileri ile 12. sınıf öğrencilerinin akademik ve kariyer gelişim alanlarında etkin danışmanlık ve akran destekleri sağlanarak sınava hazırlanmaları ve üst öğrenim kurumlarına kendi yetenek, ilgi alanlarına ve mesleki değerlerine göre yönelmeleri sağlanmış olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.