Odunpazarı’nda çöpler yer altı konteynerlerinde toplanacak

Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün daha hijyenik ve modern bir çöp toplama sistemi için ilçe geneline yerleştirdiği yer altı çöp konteynerleri, yaz günleri vatandaşın kötü kokudan rahatsız olmasını engelliyor.

Odunpazarı’nda çöpler yer altı konteynerlerinde toplanacak
02 Eylül 2018 Pazar 15:27

46 farklı noktada uygulanan sistemde, yer altına yerleştirilen her bir konteyner 4000 lt çöp alabiliyor. Yer altı konteynerleri sayesinde hem yer açısından tasarruf ediliyor hem de kullanılan sistemin sağlık açısından daha temiz ve hijyenik.

ÇEVREYE ZARARI YOK

1 adet betondan yapılmış hazne ile beton haznenin içine giren metal hazneden oluşan yer altı çöp konteyner sistemi, çöp sularının akmasını da engelliyor. Çevreye de herhangi bir zararı olmayan yer altı çöp konteyner sisteminde kullanılan sistem tamamen elektronik olduğunu için çöp toplama çalışmalarında da iş yükünü azaltıyor.

Yer altı çöp konteynerlerinin toplanmasında özel araçların kullanıldığını anlatan yetkililer, araçların tamamen elektronik olduğunu kaydetti. Aracın ise aracı kullanan şoförün kontrolünde olduğunu ifade eden yetkililer, Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak çevre ve insan sağlığına karşı oluşabilecek olumsuzlukları gidermek için gerekli tedbirleri aldıklarını vurguladı. Odunpazarı’nda yaşayan vatandaşların hak ettiği insanca yaşama şartlarını Avrupa Birliği kriterlerinin üstüne çıkarmayı ilke edindiklerinin altını çizen

yetkililer, “Bu kapsamda evsel katı atıkların cadde ve sokaklarda yarattığı kötü görüntü, pis koku ve sineklenmeyi engellemek, araç ve yaya trafiğini olumsuz yönde etkilememek, alt yapı sorunlarının yaşanmasını engellemek adına yer altı ( 4000 lt)  konteyner sistemine geçtik” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.