ODUNPAZARI TEMİZLİK İŞÇİLERİ UYGULAMALI SINAVDAN GEÇİRİLDİ

Odunpazarı Belediyesi’nde sürekli işçi kadrosuna geçiş başvuruları kabul edilen 300’den fazla temizlik işçisi uygulamalı sınavdan geçirildi.

ODUNPAZARI TEMİZLİK İŞÇİLERİ UYGULAMALI SINAVDAN GEÇİRİLDİ
08 Mart 2018 Perşembe 13:35

Esgündem26.com:  Odunpazarı Belediyesi’nde sürekli işçi kadrosuna geçiş başvuruları kabul edilen 300’den fazla temizlik işçisi uygulamalı sınava tabi tutuldu. 

Alpu Yolu üzerindeki Temizlik İşleri Şantiyesinde gerçekleşen uygulamalı sınavda adaylar, atıkları süpürme, çöp kutusuna koyma, araca aktarma, atık kamyonunda ilerleme gibi testlerden geçirildi.

Sınavda gözetmen olarak Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Saffet Çelen, Defterdar Yardımcısı Vekili Kadri Ay,  Temizlik İşleri Müdürü Metin Göksel yer aldı.

Sınavda başarılı olanların listesinin önümüzdeki günlerde açıklanacağı ifade edildi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, şantiyeye giderek adaylara sınav öncesi moral verdi. Sınava girecek adaylara başarı dileklerini ileten Kurt, sınavı da izledi. 

20 Mart’a kadar sınav süreci tamamlanacak

Kurt, Odunpazarı Belediyesi olarak sürekli işçi kadrosuna geçecek işçilere bazı birimlerde hem uygulamalı hem de yazılı sınava gireceklerini belirterek, sınav sürecini 20 Mart’a kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi.  Uygulamada bazı eksikler olduğuna da dikkat çeken Kurt, “Temizlik işleri bitti. Vilayetle birlikte belirlemiş olduğumuz takvim doğrultusunda sınavlarımız devam edecek. 20 Mart’a kadar sınavların tamamı bitmiş olacak. Fen işleri, park bahçeler ve temizlik işlerinde sınavlarımız uygulamalı olacak. Destek hizmetlerinde ise yazılı ve sözlü olarak gerçekleşecek. Bizim amacımız en doğru şekilde bu işi gerçekleştirmektir. Keşke bu yasal güvenceyle sonuçlansaydı. Daha iyi olurdu. Sınavdan çok uygulamada bazı eksikler, yanlışlıklar var. Onların düzelmesi noktasında bir kararname ya da yönetmelik bekliyoruz. Çünkü sabıka kaydı sorun oldu. Bazı arkadaşlarımızın raporları sorun oldu. Bunları çözdüğümüz zaman en az fireyle bu süreci atlatacağız” ifadelerini kullandı. 

1008 işçinin başvurusu kabul edildi

Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan 1008 işçinin, sınavlarda başarılı olmaları durumunda sürekli işçi kadrosuna geçeceğini söyleyen Kurt, “Toplamda 1234 taşeron olarak çalışan işçimiz var. Bu rakam komisyon sonrası yapılan incelemede 1008 düştü. Sınava girmeye hak kazanamayan işçilerin büyük kısmını emekliliği gelenler oluşturdu. Bir kısmını ise adli sicil kaydı oluşturdu. Sınavlarda başarılı olan adaylar 2 Nisan’da belediye şirketinde iş başı yapacaklar ” dedi.

Sorular basit ve kolaydı

Odunpazarı Belediyesi’nde 10 yıldır taşeron işçi olarak çalışan Ömer Köse,  uygulamalı geçen sınavda sorulan sorularla ilgili “ Sorular her  zaman yaptığımız işlerden geldi. Mevkici personelimize ‘süpürme işlemi nasıl yapılır’ diye soruldu. Arkadaşlarımızda bunu uygulamalı olarak gösterdi. Arkacı arkadaşlarımıza ‘konteynır nasıl kaldırılır, nasıl indirilir’ diye soruldu. Şoför arkadaşlarımıza da ileri, geri gidiş ve geliş manevraları yaptırıldı” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.