Odunpazarı'nda seçim süreci başladı

Yerel seçim heyecanı Odunpazarı’da şimdiden başladı. İlçede 3 isimin karşı karşıya gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Odunpazarı'nda seçim süreci başladı
02 Eylül 2023 Cumartesi 02:18

Eskişehir’de seçim yarışının en çetin geçtiği Odunpazarı’nda Mart ayında gerçekleştirilecek seçimin heyecanı başladı. Kazım Kurt, Murat Özcan ve Emine Edizgil’in başkanlık için mücadele etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kurt aday adaylığını açıkladı

Son Odunpazarı Belediye Meclisi’nde aday adaylığını açıklayan mevcut belediye başkanı Kazım Kurt seçim startını verdi. CHP’deki değişimcilerden yana tavır koyan Kazım Kurt’un bu çıkışı sonrasında adaylığına kesin gözüyle bakıyor. Yaşanan kaos nedeniyle genel merkezin Eskişehir dengeleri ile oynamayacağı genel kanı. Bu nedenle aday adaylığını açıklayan Kazım Kurt, bir kez daha CHP adına Odunpazarı’nda yarışacak isim olarak ön plana çıkıyor. Odunpazarı’nda ikinci dönemini tamamlayacak olan Kurt, 2019 yılındaki seçimlerde 120.394 oy alarak belediye başkanlığı mücadelesi verdiği AK parti adayı Volkan Doğan’a 7 bin oy fark atarak koltuğunu korumayı başarmıştı. Aynı seçimde İYİ Parti’nin adayı olan Salih Karabacak ise 9 bin 400 oyda kalmıştı.

AK Parti’de Murat Özcan ismi öne çıkıyor

2019 seçimlerinde genç aday Volkan Doğan ile Odunpazarı’nda seçime giren AK Parti bu kez daha tecrübeli bir isim ile seçime girmeye hazırlanıyor.  Dündar Ünlü’nün Eskişehir İl Başkanlığı döneminde AK Parti’de Halkla İlişkiler ve Teşkilat Başkanlığı görevinde bulunan, Dündar Ünlü’nün milletvekili adaylığı için istifa etmesinin ardından ise Nisan 2018 - Temmuz 2018 arasında vekaleten İl Başkanlığı görevini yerine getiren ve Mart 2019 seçimlerinde Odunpazarı Belediye Meclisi ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliğine seçilerek grup başkanvekilliği görevini yürüten Murat Özcan’ın AK parti adına Odunpazarı Belediye Başkanı adayı olarak sahne almasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti’de Özcan ile birlikte aday adaylığı için adı geçen bir diğer isim ise Sivrihisar Belediye Başkanı Hamit Yüzügüllü.

Edizgil kaldığı yerden devam

Bir önceki yerel seçimde İYİ Parti CHP ittifakının gerçekleşmediği tek ilçe olan Odunpazarı, İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil için ayrı bir öneme sahip. 2014 yılında MHP’den Odunpazarı Belediye Başkanı adayı olan Edizgil bir kez daha kollarını sıvamayı amaçlıyor. 2014 Yılı’nda CHP Adayı Kazım Kurt ile yarışan Edizgil, Kurt’un aldığı 95 bin oya karşın 5o bin olamıştı. Edizgil’in aldığı oylarda o dönem CHP iL başkanı olan Erman Gölet’in belediye başkanı olarak gösterilmemesinden kaynaklı tepki oylarının olduğu uzun süre konuşuldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.