Büyükerşen Kurt’u koruyacak mı?

Soner Uçak yazdı...

Büyükerşen Kurt’u koruyacak mı?
02 Eylül 2023 Cumartesi 03:23

CHP Genel Başkanının değişmemesi durumunda Eskişehir için iki seçenek bulunuyor. İlk seçenek yaşanan kaos sonrasında kimsenin Eskişehir ile ilgilenecek mecalinin kalmaması. Ki; bu durum her üç başkanının yeniden aday olması anlamını taşıyor. Yani CHP, Büyükşehirde Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı’nda Kazım Kurt ve Tepebaşı’nda ise Ahmet Ataç’tan oluşan kazanan ekibi bozmayacak.

Bir diğer seçenek ise değişimden yana tavır koyan ve Kılıçdaroğlu’nun devam etmesi halinde kaybetme olasılığının masada olduğunu belirten Kazım Kurt’un aday gösterilmemesi. “Böyle giderse kaybederiz” sözü bağlayıcıdır nitekim. Bu durumda gözler Büyükerşen’e çevrilecek. Büyükerşen bir önceki yerel seçimde olduğu gibi Kazım Kurt’un arkasında duracak mı?

Geçtiğimiz yerel seçimde hatırlanacağı üzere CHP, İYİ Parti ittifakının ilçe belediye başkanlıklarında anlaşamadığı ilçe Odunpazarı olmuştu. Hatta dönemin İYİ Parti il başkanı Ramis Tunca Odunpazarı’nda İYİ Parti’nin aday çıkaracağını, CHP’nin aday çıkarmayacağını düzenlediği basın toplantısında kamuoyuna duyurmuştu. O açıklama sonrasında CHP Genel Merkezi adeta duvar olmuş, Kazım Kurt’un aday olup olmayacağı konusunda tek kelam etmemişti. Hatta genel merkezde Kurt’un yakın olduğu isimler bile telefonları açmamak konusunda oldukça ısrarcı bir tavır takınmışlardı. O esnada devreye Yılmaz Büyükerşen girmiş, dönemin Ordu Milletvekili ve Yerel seçimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’u ağırladığı bir yemekte “Kazım olmayacaksa beni de yazmayın” diyerek, oldukça net bir duruş sergilemiş, nihayetinde CHP ve İYİ parti aynı anda Odunpazarı’na aday çıkarmış ve Kazım Kurt yeniden belediye başkanı seçilmişti. İşte bu nedenle gözlerin bir kez daha Büyükerşen’e çevrilmesi gayet doğal. Üstelik, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık koltuğunu devretmemesi halinde bu tartışmaların bir kez daha yaşanması oldukça ihtimal dahilindeyken.

Öte yandan, Büyükerşen değişim talebinde bulunanlara yönelik en net tepkiyi veren ilk isimlerden biri. Yerel seçimler öncesinde değişim talebini hem zamanlama, hem de üslup olarak eleştiren ve Eskişehir’de hiçbir şekilde kayıp olamayacağı iddiasının arkasında duran bir isim olduğunu hatırlamakta fayda var.

Ayrıca, Ahmet Ataç’tan daha genç, Kazım Kurt’tan daha yeni bir Büyükerşen var karşımızda. Rahat seçim galibiyetlerinden kaynaklı olsa gerek oldukça heyecansız bir Ataç ve soğuk savaş dönemi politikacılarını andıran Kazım Kurt göz önüne alındığında, bu seçimde de Büyükerşen’in, CHP açısından gözlerin çevrileceği tek isim olması oldukça doğal. Fakat başta da belirttiğim gibi bu kez gözünü ayırmaması gereken ilk isim bana kalırsa Kazım Kurt olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.