Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, belediye meclis üyelerine seslendi; termik santralin Eskişehir’e vereceği zararı düşünerek karar verin

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, belediye meclis üyelerine seslendi; termik santralin Eskişehir’e vereceği zararı düşünerek karar verin
16 Şubat 2018 Cuma 15:08

Büyükşehir Belediye Meclisi, Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun DOSAB Termik Santrali’nin kurulması ve işletilmesinin uygun olmayacağı şeklindeki raporunu oy birliğiyle kabul etti. Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Bursa Belediye Meclisi’nde alınan kararın Eskişehir’deki belediye meclis üyelerine örnek olmasını istedi.

“Siyaset üstü mücadele veriyoruz”

Kumru, Odunpazarı Kent Konseyi ve Eskişehir Çevre Yaşam Platformu olarak üç aydır çalışma grupları ve meclisler ile Tepebaşı sınırları içerisinde planlanan kömürlü termik santralin hayata geçmemesi için mücadele verdiklerini söyledi. Kömürlü termik santrale karşı verilen mücadelenin siyasi bir mücadele olmadığının altını çizen Kumru, verilen mücadelenin siyaset üstü çevre ve yaşam hakkı mücadelesi olduğunu vurguladı. 

Bursa Belediye Meclisi’nden onay çıkmadı

Kumru, Bursa’da yapılması planlanan kömürlü termik santrale karşı kurulan Demirtaş Organize Sanayi Platformu’nun (DOSAP) girişimleriyle Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Sağlık Komisyonuna taşınan kömürlü termik santrale, çevreye etkileri, şehir merkezine olan yakınlığı, sanayileşmeyle artan kirlilik yükü ve hava kirliliğine etkileri göz önünde bulundurularak; kömürlü termik santralin kurulması ve işletilmesinin zararlı olacağına dair rapor verildiğine dikkat çekti.

Eskişehir’deki Meclis üyelerine örnek olsun

Komisyonda bulunan tüm siyasi parti meclis üyelerinin oy birliği ile raporun onayına karar vererek örnek bir davranışa imza attığını ifade eden Kumru, “Bizleri temsil eden Eskişehir Büyükşehir Meclis üyeleri de bu kararın mecliste görüşe açarak, Bursa meclis üyelerinin üstlendiği sorumluluğu örnek alarak termik santralin Eskişehir’e vereceği zararı düşünerek karar vermelerini beklemekteyiz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.