Ödül skandalına tepkiler sürüyor: Boynun eğri ,esas neresi doğru ki!

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Başarı ve Üstün Başarı Belgesi’ alanlara verilen bir maaş ikramiye ödülünde ayrım yaptığı iddialarına bir tepkide Türk Eğtim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Kamuran Arıkan’dan geldi. Arıkan, “Son günlerde Eskişehir milli eğitimde özellikle ödül dağıtımı ile ilgili yaşanan komediyi gazetelerde boy boy görmekteyiz. Bu haberler ve veriler bize şunu gösteriyor ki. Ödül dağıtımında da objektiflikten uzak ahbap çavuş ilişkisi baz alınmış. Ödül alması gerekenlere ödül verilmemiş, almaması gerekenlere ödül verilmiştir. Hatta ödül listesi puan sıralamasında birinci olan öğretmen arkadaşımız listeden çıkartılmıştır” dedi.

Ödül skandalına tepkiler sürüyor: Boynun eğri ,esas neresi doğru ki!
20 Aralık 2022 Salı 14:04

Arıkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:   Son günlerde Eskişehir milli eğitimde özellikle ödül dağıtımı ile ilgili yaşanan komediyi gazetelerde boy boy görmekteyiz. Bu haberler ve veriler bize şunu gösteriyor ki. Ödül dağıtımında da objektiflikten uzak  ahbap çavuş ilişkisi baz alınmış. Ödül alması gerekenlere ödül verilmemiş, almaması gerekenlere ödül verilmiştir. Hatta ödül listesi puan sıralamasında birinci olan öğretmen arkadaşımız listeden çıkartılmıştır.(milli atlet ve Avrupa şampiyonu) Bunun yanı sıra bazı şahıslara verilen ödüller  Eskişehir eğitim camiasını derinden üzmüştür. Okulunda olayın ve soruşturmaların eksik olmadığı bazı kişilerin ödül aldığını görmekteyiz.

 Geçmişte ve yakın tarihlerde  hakkında soruşturma açılıp ceza alan kişiler bu listede yer bulmuş mudur ?

 Ödül listesi incelendiğinde, bu listenin yangından mal kaçırır gibi hazırlandığı görülecektir. Çünkü senelerdir Eskişehir de müdürlük yapan ve bu görevine devam eden kişilerin karşısına öğretmen yazıldığını görüyoruz. Bu bak bak biz öğretmenlere daha çok ödül veriyoruz mantığı ile yapıldı ise bu bir şark kurnazlığıdır.

Ödül listesi incelendiğinde öğretmenlere verilmiş gibi gösterilen ödüllerin  33 tanesinin esasında öğretmen değil müdür veya müdür yardımcısı olduğu görülecektir. Bu kişilerin karşısına neden  öğretmen yazılmıştır da ünvanları yazılmamıştır?

Resmiyette baktığımızda 59  yöneticiye ödül verilmiş gözüküyor ancak yönetici olduğu halde karşısına öğretmen yazılıp ödül verilen 33 kişiyi de( bunların çoğu kamuoyunda bilinen müdür ve müdür yardımcılarıdır.) unutmamak lazım. Bu listeye göre toplam 92 yöneticiye ödül verilmiştir ki buda ödül verilenlerin yaklaşık yüzde 42 sine karşılık gelir. Bu liste bu haliyle öğretmenleri içermeyen bir listedir. Okullarda bütün yükü çeken, projelerde önderlik eden, pandemi döneminde sabahlara kadar maske diken, okuluna tübitak başta olmak üzere birçok projeler kazandıran öğretmenlere ödül verilmemiş. Ama yöneticilerine ödüller bol keseden dağıtılmıştır. Kamuoyuna sormak isterim Eskişehir ilimizde şuan birçok proje uygulanmaktadır. Bu listeyi gören öğretmen arkadaşım  başka projeler yapmak ister mi. Bu liste insanların çalışma şevkini kırmaz mı.

Ödül  çalışma listesine bakıldığında listenin beyaz, sarı ve kırmızı olarak ayrıldığını görüyoruz  bu renkler neyi ifade ediyor? buralarda bulunan kişiler neye göre ayrıldı? Ödül alması gereken kişilere neden ödül verilmedi ?

Sayın basın mensupları, kıymetli eğitim çalışanları

Burada değinilmesi gereken bir diğer konuda bu listeler nasıl milli eğitim müdürlüğü dışına çıkarılıp çarşaf çarşaf sergilendiğidir. Burada milli eğitim müdürlüğünün mahremiyeti veya gizliliği hiçe sayılmıştır veya gerçekten yoktuydu da biz yeni öğreniyoruz.  Bunun başlıca sebebi  kurum çalışanlarının bir kısmının kendini devletten daha çok ,farklı mecralara yakın görüp onlara hizmet  etmesidir. Eskişehir milli eğitimi ile ilgili bilgiler kamuoyuna dahi gelmeden bazı kişi veya kurumlar tarafından biliniyorsa burada güven yok demektir. Biz şuan Eskişehir milli eğitim müdürlüğüne şunu diyoruz  boynun eğri ,esas neresi doğru ki!

Eskişehir milli eğitim de gerçekten düzgün işler yapılmak isteniyorsa burada çalışanların tek bağlı olacağı yerin Türk devleti olduğunun bilinciyle hareket etmesidir. Böyle hareket edenlerin her daim destekçisi olduk ve olmaya devam edeceğiz. En önemlisi bu şiarla hareket edenlerin en büyük yardımcısı Yüce Allah’tır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.