Büyükşehir ekipleri karla mücadeleye hazır

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi beklenen kar yağışı nedeniyle gereken önlemleri aldı. Ekipler, vatandaşların zorlu hava şartlarında sıkıntı yaşamaması için kent merkezi ve kırsalda 7 gün 24 saat kar ve buzla mücadele için görev yapacak.

Büyükşehir ekipleri  karla mücadeleye hazır
20 Aralık 2022 Salı 14:08

Kent merkezi ve kırsalda 6 ayrı şantiyede yaklaşık 450 personel ile kış boyunca olumsuz hava koşullarına karşı mücadele edecek olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 6 bin 500 ton saf tuz ve 10 bin ton 0-5 agrega karışım malzeme ile kent merkezi ve kırsalda sorumlu olduğu alanlarda buzlanmayı önlemeye çalışacak.

Bıçaklı kar küreme ve tuz üniteli kamyonların yanı sıra, kar püskürtme aracı, kar savurma aparatı, kar savurucu ve mini kar savurucuların da hizmete hazır olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ekiplerin vardiyalı olarak ve araç takip sistemleri kullanarak çalışacaklarını ifade ettiler.

Gerekli durumlar halinde ESKİ başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin diğer birimlerinin de koordineli bir şekilde mücadeleye destek vereceğini hatırlatan yetkililer, karla mücadele ve buzlanmayı önleme konusunda vatandaşlardan da destek beklediklerini ifade ettiler. Vatandaşların kış boyunca olumsuz durumları 0222 239 37 88 üzerinden kendilerine iletebileceklerini hatırlatan yetkililer, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden de anlık fotoğraflarla şikâyetlerin toplanacağını belirttiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.