O KARARA ESKİŞEHİR'DEN TEPKİ

Erdoğan’ın Sivas Katliamı failllerinden Ahmet Turan Kılıç’ın cezasını affetmesi ardından ülkenin pek çok yerinden gelen tepkilere Eskişehir’de dahil oldu. Cem Evi önünde bir araya gelen Alevi Dernekleri tarafından yapılan açıklamada “Adalet duygusu ve vicdanı hiçe sayılarak Cumhurbaşkanı tarafından verilen bir karala söz konusu kişi serbest bırakıldı. Bu kararı kabul etmiyoruz. Biz Alevi toplumu ve bu ülkenin aydınlık yüzleri olarak bu kararı lanetliyoruz”

O KARARA ESKİŞEHİR'DEN TEPKİ
02 Şubat 2020 Pazar 17:39

Sivas katliamı sanığının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen bir karar ile serbest bırakılması Alevi Derneklerini tarafından tepki ile karşılandı. Alınan karar tepki gösteren Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ile Alevi Dernekler Platformu temsilci ve üyeleri  bir araya geldi. Cem evi bahçesinde toplanan vakıf ve dernek üyeleri, Cumhurbaşkanı tarafından alınan karar tepki gösterdi. Vakıf ve dernekler adına söz alan platform temsilcisi Kamer Ali Durur “Kanayan yaramız olan ve yıllardır adalet bulamadığımız, ülkemizin kara günü olan Sivas katliamının azmettiricilerinden olan biri, 16 Haziran 2000 tarihli mahkemede Anayasal düzeni zorla bozmaya kalkışmak suçundan idam cezasına çarptırıldı. Daha sonra idam cezasının kaldırılmasıyla birlikte bu kişi müebbet hapis cezasına mahkûm edildi. Hapishanelerde daha mahkemeye çıkmadan bir çok aydınımız canından olurken diğer taraftan binlerce mahkum hasta, ölümle burun burunayken ve onlar için hiç bir şey yapılmazken, toplumun hatta tüm insanlığı derinden etkileyen katliamı gerçekleştirmiş kişinin serbest bırakılması bizler tarafından kabul edilemez bir durumdur. Ne yazık ki kanunun adalet duygusu ve vicdanı hiçe sayılarak Cumhurbaşkanı tarafından verilen bir karala söz konusu kişi serbest bırakıldı. Bu kararı kabul etmiyoruz. Biz Alevi toplumu ve bu ülkenin aydınlık yüzleri olarak bu kararı lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.