O bölgede arsa fiyatları uçtu…

71. Evler Mahallesi’nde hizmete giren Şehir Hastanesi etrafındaki arsa fiyatları uçtu. Bölgede eczane açmak isteyenlerden uçuk rakamlar isteniyor.

O bölgede arsa fiyatları uçtu…
05 Kasım 2018 Pazartesi 13:46

Şehir Gazetesi’nden Özdemir Uçak’ın haberine göre; Eskişehir Devlet Hastanesi’nin taşınmasının ardından çevresinde bulundan eczalar zora girdi. 

9. Bölge Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez “Biz Sağlık Müdürlüğü’ne bu alanın ne olacağını sorduk. Yakın zamanda bir çalışma yapılması planlanmıyor. O kadar eczane orada yapamaz. Zaten 2-3 tanesinin taşınacağını biliyorum. Hastane çevresinden yer bakanlar var taşınmak için herkes çözüm arıyor. Öte yandan hastanenin 2 bina hariç diğerleri depreme dayanıklı değil deniyor. Tabi Sağlık Bakanlığı tüm yatırımlarını durdurdu. Bizim Aile Hekimi getirelim önerimiz oldu ama bu eczaneler için çözüm değil. Bu defa da 71 Evler Mahallesi’nde eczane olabilecek, ticari alanlar yok. Bir tek tramvay hattının olduğu tarafta birkaç yer var o kadar. Bir de hastane içerisinde eczane açılması zaten kanunen de uygun değil. Hastane içerisinde eczane açılması rekabet açısından da doğru değil. Biz buna karşıyız. Çok büyük hastane olduğu için yaygın bir eczane hizmeti verilmesi lazım. Eski hastaneden çıkan insanlar hemen karşıda ilacını alabiliyordu. Burada hastaneden çıkan vatandaş şu anda eczane bulamıyor. Bir de hastanede olan ilaçlar konusunda da sıkıntı yaşanıyor” dedi.

-TİCARİ ALAN YOK-

Yenilmez, “ Şehir Hastanesi çok büyük bir hastane. 3 girişli bir yer. Hangi kapıya eczane açılacak? Vatandaş çok yürümek zorunda kalabilir. Etrafında doğru bir planlama lazım. Ancak burada ticari alan sorunu da var. Bu konuda belediyelerce de çalışma yapılmalı. 71 Evler’de hastaneye yakın yerlerde arsa veya bina arayan eczacılara çok uçuk rakamlar söyleniyor. Küçük müstakil bir alan için 1 milyondan fazla para isteniyor. Bu da bir sorun. Onu eczacı alsa bina yapsa çok büyük borca girer ki bunu çevirmesi mümkün değil. Mesela Şehir Hastanesi bölgesi için çok sayıda eczane başvurusu bekliyorduk ama olmadı. Sorun kimisi arazi arıyor kimisi yer arıyor. Çok fazla dükkan yok, ticari alan yok. Ama önümüzdeki 1 ayda ciddi bir hareketlenme bekliyoruz. Şu anda eski Devlet Hastanesi karşısındaki 12-13 eczane bir anda işsiz kaldı. Oradaki üyelerimiz zor duruma düştü. Bu konuda çözüm arayışımız sürüyor” diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.