MASAL ŞATOSU’NDAN MOHİKANLAR DİYARINA

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin, çocuklarve büyükleri masal kahramanlarıyla buluşturduğu Masal Şatosu, aileler ve çocuklarının birlikte kaliteli bir hafta sonu geçirmeleri için birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

MASAL ŞATOSU’NDAN MOHİKANLAR DİYARINA
05 Kasım 2018 Pazartesi 14:14

Birbirinden renkli ve eğitici atölye çalışmalarıyla Eskişehirli çocukların kendi hayal dünyalarını keşfetmelerini sağlayan Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu, çocuklara özel yaratıcı atölyeler düzenlemeyi sürdürüyor. ‘Her şey Çocuklar İçin’ ilkesiyle çalışmalarını sürdüren Masal Şatosu, çocukların hayal dünyalarının gelişmesi, dünyanın farklı coğrafyalarında başka başka kültürlerle büyüyen çocukların yaşamından haberdar olmaları ve bedensel becerilerinin farkına varmalarını sağlamak amacıyla ‘Küçük Mohikanlar’ atölyesi düzenledi. 8 – 15 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlenen etkinlikte bir Kızılderili kabilesi olan Mohikanlar’a ait geleneksel şapkalar üretildi. Fon kartonu, ip, kumaş ve yapıştırıcı kullanarak ürettikleri şapkaları takıp kendilerine Mohikan makyajı yapılan çocuklar kurulan Kızılderili çadırı önündeki yapay ateş etrafında oynamaya başladılar. Özellikle kış aylarında çadırlar önünde yanan ateş etrafında oturup doğa ve çevre ile ilgili hikayelerin anlatıldığı Mohikan masal anlatı kültüründe olduğu gibi Masal Şatosu’na gelen çocuklara da aynı mizansende hikayeler anlatıldı. 

Masal Şatosu’nun atölyeleri sayesinde hafta sonlarının çocukları için çok verimli geçtiğini belirten ebeveynler, onların hayal dünyalarına çok büyük katkı sağlayan böylesine güzel etkinlikler düzenlediği için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.


Etiketler; #masal şatosu
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.