Nerenin başkent olacağına ABD değil orada yaşayan halklar karar vermelidir

KESK, DİSK, TMMOB ve EBTO üyeleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Nerenin başkent olacağına ABD değil orada yaşayan halklar karar vermelidir
12 Aralık 2017 Salı 15:46

Adalar Migros önünde bir araya gelen demokratik kitle örgütleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti. Grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, ABD’nin kendisinin aldığı ve 22 yıldır uygulanmayan ‘Kudüs’ün İsrail’in başketi olduğuna dair kararın’ halkların bir arada yaşama iradesine açıkça saldırı şeklinde hayata geçirmesinin provakasyon olduğunu söyledi. 

“Kudüs emperyalistlerin kirli ellerini yıkadıkları bir kent haline geldi”

Filistin halkının, 1948 yılından itibaren emperyalist ve siyonist politikalar yüzünden tarihin gördüğü en büyük felaketlere ve kötülüklere maruz kaldığını belirten Alkan, “Kudüs kadimdir ve kardeşliğin bir arada yaşamanın başkentidir” dedi. Kudüs’ün maalesef bugün emperyalistlerin ve bölgedeki işbirlikçi yönetimlerin kirli ellerini yıkadıkları bir kent haline geldiğini ifade eden Alkan, Filistin halkına bunca yapılan mezalim karşısında timsah gözyaşları dökenlerin intifadalar karşısında ‘siyonist İsrail’e bir şey olmasın’ diyen ABD’nin yanında saf tuttuğunu söyledi.

“Çocuklar öldürülürken sessiz kalanlar, milyarlık dolarlık ABD silahı satın alanlar bu suça ortak olmadılar mı?”

“Zulümde sınır tanımayanlara ses çıkarmayanlar, çocuklar öldürülürken sessiz kalanlar, milyarlık dolarlık ABD silahı satın alanlar bu suça ortak olmadılar mı?” diye soran Alkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kudüs üzerinden başlayan tartışmalar ve Filistin direnişi bir turnusol kağıdı görevi görmektedir. Bir yandan İsrail ile ticaret yapan çevreler, diğer yandan İsrail protestoları düzenlemektedir. Onlar kurtla kuzuyu yiyip çobanla ağlayanlardır” ifadelerini kullandı.

“Nerenin başkent olacağına ABD ya da İsrail politikacıları değil orada yaşayan halklar karar vermelidir”

ABD emperyalizmin yeniden bölgemizi dizayn etmek istediğini söyleyen Alkan, Türkiye halkının, emeğiyle geçinen, onuruyla yaşayan işçiler ve emekçilerin her zaman olduğu gibi bugün de Filistin halkının yanında olduğunu belirterek, “Bizler KESK, DİSKİ TMMOB ve EBTO olarak aslında Filistin halkının gerçek dostlarının kimler olduğunu bilmekteyiz. Filistin halkının bugünlerde yaşadığı dram hangi ülkede olursa olsun iç politika malzemesi yapılmamalıdır. Nerenin başkent olacağına ABD ya da İsrail politikacıları değil orada yaşayan halklar karar vermelidir. Provakasyon derhal durdurulmalı, Filistin halkının meşru talepleri kabul edilmeli. Filistin ve İsrail halklarının bir arada ve barış içinde yaşamaları için gerekli siyasal adımlar atılmaldır” diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.