Nebi Hatipoğlu’ndan nasıl bir belediye başkanı olur?

Soner Uçak yazdı.

Nebi Hatipoğlu’ndan nasıl bir belediye başkanı olur?
12 Aralık 2023 Salı 12:27

Ömrünün yarısından fazlasını özel sektörde tırmanmak için harcamış bir kişiden kamusal bir bakış açısı bekleyebilir miyiz?

Yani; kendi kazancını arttırmak için yoğun çaba harcayan bir kişinin toplumsal kazanımlar açısından nasıl bir performans sergilemesini bekliyoruz.

İlk kritik soru bu zannediyorum Nebi Hatipoğlu denildiğinde.

Zira toplumu kendi iş yerin gibi yönetemezsin…

Yönettiği tek kurum Eskişehirspor. Başarı sağlamış mı sağlamış. Fakat daha sonra defalarca başkanlık makamı boşalan Eskişehirspor’a yoğun ısrarlara rağmen yeniden başkan olmak adına herhangi bir risk almadı.

Mesela, bırakın Hatipoğlu’nun servetinin tamamını, yarısı ile Eskişehirspor başkanı olmaktan zerre imtina etmeyecek onlarca isim tanıyorum. Başarılı olurlar iddiasında değilim ancak o riski alacaklarından hiç şüphe duymuyorum.

Ancak, Hatipoğlu, Eskişehispor’u kurtarmak için önce milletvekilliği istedi, şimdide belediye başkanlığı istiyor.

Yani kazanç yoksa yatırım da yok.

Bir dönem Eskişehir Sanayi Odası’nı yönetmeye talip olduysa da sergilediği sert tavırlarla üyelerin çok da fazla teveccüh göstermediği bir isim oldu.

Geçtiğimiz gün açtığı aş evinin bir hayır sevgisi ve vaadi yerine getirmek ile elbette alakası vardır. Ancak bir siyasi figürün yapması gereken aşevi açmanın çok ötesinde.

Nitekim; Hatipoğlu’nun aşevi ile ilgili olarak yapılan pek çok eleştiri, siyasetçinin görevi açlığı ortadan kaldırmak, açları doyurmak değil minvalindeydi.

Son olarak polis koruması ile gündemde Hatipoğlu, böyle bir korumanın kendisine tahsis edilmediği konusunda açıklama yaptı. Hatipoğlu’nun sözleri belgeler ile yalanlandı. İddialardan daha vahimi Hatipoğlu’nun sözlerinin hemen yalanlanması oldu.

İYİ Parti’ye girişi, milletvekili oluşu sonrasında AK Parti’ye geçmesi ile hızına yetişilemeyen Hatipoğlu rüzgarı şimdilik dindi.  

Suların durulması Eskişehir’in ve Eskişehirlinin Hatipoğlu üzerine daha derin analizler yapmasına elverişli hale geldi.

Ez cümle; şimdi Eskişehirliler, adaylığı neredeyse kesinleşen Hatipoğlu’na şu gözle bakacak; Hatipoğlu’ndan nasıl bir belediye başkanı olur?

AK Parti iyi bir belediye başkanı olduğunu düşünmüş ki Hatipoğlu’nu aday yapıyor.

Ancak, sorunun asıl muhatabı kalan süre içinde Hatipoğlu’nun kendisi olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.