CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Eskişehir Yılmaz Hoca’nın evladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV 100'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu 'Az Önce Konuştum' programına katıldı. Özel, Yılmaz Büyükerşen ile ilgili olarak “Eskişehir onun evladı. Hocamız ile oturup konuşup karar vereceğiz” derken, Büyükerşen’e adaylık başvurusu talimatı verdiği yönündeki soruya ise “Ben Hoca'yı görünce elini öpüyorum. Hemen gördüğüm yerde elini öpüyorum, öyle talimat falan değil” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Eskişehir Yılmaz Hoca’nın evladı
13 Aralık 2023 Çarşamba 00:01

Yılmaz Hoca’ya talimat vermek ne haddimize

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Yılmaz Hoca'ya talimat vermek ne haddimize. Öyle bir şey olmaz. Utanç duyarım bu ifadeden. Ama şöyle bir şey oldu açıklayayım. İl başkanımız var, genç bir il başkanı var çok seviyorum, Eskişehir il başkanım aradı: "Başkanım bizimkiler (Yılmaz Büyükerşen, Ahmet Ataç ve Kazım Kurt) başvuru yapmadılar. Son gün, ne yapalım?" dedi. Neden yapmadılar dedim. "Ne yapalım diye soruyorlar" dedi. Bir kere dedim başvuruyu yapsınlar. Sonrasında oturup düşüneceğiz hep birlikte. En doğru kararı vereceğiz mesele bu. Yoksa Yılmaz Büyükerşen'e başvuru yap talimatı vermek falan. Ben Hoca'yı görünce elini öpüyorum. Hemen gördüğüm yerde elini öpüyorum, öyle talimat falan değil" dedi.

Eskişehir onun evladı

Özel, "Yılmaz Hoca son görüştüğümde ben bir kez daha aday olmak istiyorum demiyordu. Genç birine bırakmam lazım diyordu. Bir kadın olabilir mi diyordu. Bizim arkadaşlar var. Ama onların da kendi belediyeleri var, orada ne olur falan diyordu. Yılmaz Hoca son derece yapıcı, Eskişehir'i seven Eskişehir'in geleceğini düşünen bir perspektifte. Yılmaz Hoca Eskişehir'in üzerine evladı gibi titriyor. Yılmaz Hoca bozkırın ortasında bir vaha yarattı. Bir mucize yarattı" dedi. 

Oturup konuşacağız

Özel, "Yılmaz Büyükerşen'in adaylığı, Sayın Yılmaz Büyükerşen'le birlikte Eskişehir'in yarınlarını da düşünerek, memnuniyet anketine bakarak, Eskişehirlilerin ne söylediğine bakarak, Yılmaz Hoca ile birlikte oturularak konuşulacak ve Yılmaz Hoca'nın evladı için bir karar verilecek. O kararı hep birlikte oturacağız konuşacağız. Eskişehir Yılmaz Hoca'nın evladı. Ben öyle görüyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.