Nabi Avcı’dan dikkat çeken 29 Ekim mesajı!

AK Parti Milletvekili Avcı, yayınladığı mesajda; "Cumhuriyetin yıl dönümünü artık basmakalıp ifadelerle geçiştirmekten vazgeçmenin zamanı gelmiştir" dedi.

Nabi Avcı’dan dikkat çeken 29 Ekim mesajı!
29 Ekim 2018 Pazartesi 12:35

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda “Doksan beş yıl, milletlerin hayatında çok uzun bir süre sayılmayabilir; ama yine de artık Cumhuriyetimizin yıldönümlerini basmakalıp (“klişe”)  ifadelerle, hamasî nutuk ve mesajlarla geçiştirmekten vazgeçmenin zamanı gelmiştir. Özellikle gençlerin, Cumhuriyetimizin dününü, bugününü ve yarınını iyi öğrenmeleri için bu yıldönümü etkinliklerini de bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Avcı, eski bir üniversite hocası olarak başta öğretmenler olmak üzere lise ve üniversite öğrencilerine  okumaları için kitap tavsiyesinde bulundu. Avcı, açıklamasında şunları kaydetti: “Ben de eski bir üniversite hocası olarak, Cumhuriyetimizin 95. Yılı kutlamaları çerçevesinde,  bütün gençlerimize, ama özellikle öğretmenlerimize, lise ve üniversite öğrencilerimize, bu bağlamda, Nutuk’un, Falih Rıfkı’nın, Yakup Kadri’nin, Lord Kinross’un yanısıra,  başta Kazım Karabekir’in  Günlükler’i olmak üzere, Şevket Süreyya Aydemir’in (Tek Adam, İkinci Adam, Suyu Arayan Adam), Tarık Buğra’nın (Küçük Ağa, Firavun İmanı), Kemal Tahir’in ( Esir Şehir Üçlemesi, Yorgun Savaşçı, Kurt Kanunu), İdris Küçükömer’in (Düzenin Yabancılaşması), Ahmet Kabaklı’nın (Temellerin Duruşması) kitaplarını özellikle tavsiye ederim.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.