CHP Cumhuriyetin 95’inci yılını kutladı

CHP Eskişehir İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Valilik Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

CHP Cumhuriyetin 95’inci yılını kutladı
29 Ekim 2018 Pazartesi 13:47

CHP İl Başkanı Rabia Akman,  törende yaptığı konuşmada, cumhuriyetin modernleşme devriminin özgürlükçü demokrasiye giden yoldaki en büyük adımı olduğunu söyledi.

Akman, Cumhuriyet Halk Partisi olarak cumhuriyetin temel değerlerini, demokrasinin bütün kurumlarını ve kuvvetler ayrılığını baskı altına almış bir iktidara karşı; parlamenter demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusundaki mücadelelerini kararlılıkla sürdürme devam edeceklerini kaydetti.

Akman, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Üstünlerin hukuku yerine hukukun üstünlüğünü, saray ve çevresi yerine halkın zenginleşmesini, rantiye sınıfı yerine üretenin kazanmasını, tek adam rejimi yerine demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini savunan bizlerin sorumluluğu cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmaktır. 95. yılını büyük bir onurla, gururla kutladığımız cumhuriyetimize sahip çıkmak demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe, kardeşliğe, akıla, bilime sahip çıkmak anlamına gelmektedir. Atatürk’ün kurmuş olduğu cumhuriyetle tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına eğitim, sağlık, ekonomi, sosyal alanlarda kalıcı haklar sağlanmıştır. Bu nedenle yaşamın tüm alanında kazanmış olduğumuz bu hakların kıymetini çok iyi bilmeli ve korumalıyız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.