Murat Özcan: Tarihinin en az yatırımsız yılları da bugün ki CHP’li Kurt’un yönettiği belediye döneminde olmuştur…

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, partisinin il başkanlığında Odunpazarı Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı. Özcan'ın aday adaylığı açıklamasına ilgi bir hayli yoğundu. Katılımcılara seslenen Özcan, "Ben halkın parasıyla Murat özcan'ın hayallerini gerçekleştirmek için bu göreve talip değilim. Halkın parasıyla halkın hayallerini gerçekleştirmek için talibim" dedi.

Murat Özcan: Tarihinin en az yatırımsız yılları da bugün ki CHP’li Kurt’un yönettiği belediye döneminde olmuştur…
18 Kasım 2023 Cumartesi 17:59

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, partisinin il başkanlığında Odunpazarı Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı. Toplantının yapıldığı salona “büyük başkan” sloganları ve alkışlarla giren Özcan, başvuru evrakını teslim ederek, partililere seslendi. AK Parti’de 2014’ten bugüne siyaset yürüttüğünü belirten Özcan, “50 yıldır yaşadığım bu memlekette hayat hikayemiz hep Odunpazarı’nda başladı. Huzur Mahallesi’nde doğdum, ilkokulu orada okudum. Ortaokul ve lise eğitimimi Cumhuriyet Lisesi’nde tamamladım. Anadolu Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldum. Ticari işletmemizin temelleri 1960’lı yıllarda amcam ve babam tarafından Taşbaşı’nda atıldı. Ben de 32 yıldır Reşadiye bölgesinde esnaflık yapıyorum. 2014’lü yıllarda başlayan teşkilat tecrübemiz ve çalışmamız sırasıyla çevre şehircilik birim başkanlığı, halkla ilişkiler birim başkanlığı ve teşkilat başkanlığıyla devam etti. 2018 yılında il başkanlığına vekalet ederek sürdürdüğümüz teşkilat tecrübemizi aynı yıl yapılan seçimlerle bıraktık. Teşkilata çalıştığımız dönem içerisinde çok özverili bir şekilde teşkilat tecrübesi yaşadık. Çok dualar aldık. O dualar sayesinde buralara geldiğimizin de farkındayız. Partimizin ve adaylarımızın teveccühü ile meclislere geldik” dedi.

Eğer birisi belediye başkanı olmak için yola çıkıyorsa, her gönüle dokunmak zorunda olduğunu iyi bilmelidir

Belediyeleri kazanmak için sadece AK Partililerin oylarına değil, Millet İttifakı birleşenlerin de oylarına ihtiyaçlarını olduğunu vurgulayan Özcan, “En iyi siyaset yapma yönetiminin, en iyi dua alma yöntemi olduğunu her zaman söyledik. Duasını aldığınız adamın oyunu muhakkak alırsınız. Eskişehir’de, kendi tabanımızın oyunu almakla bu belediyeleri alamayacağımızı çok iyi biliyoruz. Peki ne yapacağız? Millet İttifakı’nın birleşenlerinden de oy almak için elimizden geldiği kadarıyla gayret gösterip, ilişkiler kuracağız. Çok özel dostluklar biriktirdik. En çok güvendiğimiz nokta da o dostluklardır. Eğer birisi belediye başkanı olmak için yola çıkıyorsa, her gönüle dokunmak zorunda olduğunu iyi bilmelidir. Bu zamana kadar aldığımız tebrik telefonları ve sosyal medya paylaşımlarımızda, çok değişik siyasal görüşlerinden, alt kimliklerinden ciddi bir teveccühe sahip olduk” ifadelerini kullandı.

“Şehrin sorunlarına bizim kadar hakim olabilen çok az insana rastlayabilirsiniz...”

AK Parti’de, Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı için çok sayıda istekli partili olduğuna işaret eden Özcan, bu istekte belediye meclis üyesi olarak Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a yaptıkları muhalefetin etkili olduğunun da altını çizdi. Sahanın sorunlarına hakim olduklarını vurgulayan Özcan, şunları söyledi: “Siyaset hesap işi değil nasip işidir. Bunu birçok arkadaşımızın istemesi kadar doğal hiçbir şey yoktur. Partimizin vereceği karara da hepimizin saygı duyacağından kimsenin şüphesi olmasın. Teşkilatım ve belediye meclis üyesi arkadaşlarımla beraber, grup başkanvekilliğini yaptığım Odunpazarı Belediyesi’nde, Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanına (Kazım Kurt) yapmış olduğumuz muhalefetin getirmiş olduğu birçok adaylı teveccühten de ancak gurur duyarız. Burada ciddi bir emeğimizin olduğunu kimse inkar edemez. Artık yeni tarzlar oluşturduk. Bu tarzlar bundan sonra da devam edecek. Allah nasip eder yapılırız, Allah halkımız teveccüh ederse belediye başkanı oluruz. Eğer olmazsak ne olur? Bu zamana kadar olan olur. Tırnaklarımızla kurmuş olduğumuz bir işimiz, çok güzel ve geniş bir ailemiz var. Rahmetli Erbakan’ın söylemiş olduğu gibi ; ‘hayat içerisinde bir kum tanesi kadar’ olan bir hadiseye dönüşür. Sahanın sorunlarını biliyoruz. Bu şehirde, bu ilçede ve bu mahalle de büyüdük. Esnaflık yaptık, siyaset yaptık, birçok sivil toplum kuruluşunda görevlerde bulunduk. Bugün şehrin sorunlarına bizim kadar hakim olabilecek çok az insana rastlayabilirsiniz.”

“Ceketimizi koysak kazanırız” diyenlere karşı, ceketini çıkartıp çalışanların yarışı olacak”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un seçimden önce verdiği sözlerin yüzde 40’ının bile yerine getiremediğini savunan Özcan, Odunpazarı için projelerinin hazır olduğunu belirtti. Odunpazarı için bahane değil, çözüm üreten olacaklarını söyleyen Özcan, “ Bu şehirde nelerin yapılamadığını çok iyi biliyoruz. Noterden imza alınarak verilen bazı kefaletlerin bizim sözümüzle verildiği bir ortamdan geliyoruz. Biz el alem gibi bol keseden atmayız. ‘Murat Özcan’ın sözü senettir’ şiarını kendi ticari ve sosyal hayatında inşa etmiş birisi olarak, şuan ki belediye başkanı gibi ‘nasıl olsa ver, tutamadığımız zaman bahanesi bol olur’ sözüyle uygulayacak birisi değilim. Daha önce rakibiyle beraber bir vaat yarışına giren ve yüzlerce projenin yapılacağı lanse eden bugün ki belediye başkanı, maalesef vermiş olduğu sözlerin yüzde 40’nını bile gerçekleştirememiştir. Bahane üreten değil, çözüm üreten yapımız olduğu için kimse bizden böyle yaklaşımları beklemesin. Bazıların hayal edemeyecekleri şeyleri bizim gerçekleştirebileceğimiz herkes çok iyi bilir. Çünkü biz sahadan geliyoruz. Halının altına süpürüle süpürüle Eskişehir’in sorunları dağ gibi büyümüştür. Bu yarış, bugün ‘ceketimizi koysak kazanırız’ diyenlere karşı, ceketini çıkartıp bu sorunları çözme azminde olan adayların yarışı olacak” diye konuştu.

“10 yıldır imar yapamayan bir belediye, oraları 100 yıl daha dönüştüremez”

Odunpazarı’nda yaşanan dönüşüm sorununa da değinen Özcan, “Gündoğdu, Karapınar, Huzur ve Erenköy ile Küçük Sanayi Sitesi’ndeki bütün dönüşüm alanları içerisindeki projeleri yıllardan beri belediyelerle, kurumlar tartışıyorlar. Hiçbir belediye desteği olmadan, hükümetin bir yeri dönüştürme şansı olmadığı gibi belediyenin de kendi yetki alanında olan yerlerin hiçbiri dönüşememiştir. Eğer AK Parti hükümetleri ve eski belediye başkanları olmasaydı Ihlamurkent, Vadişehir, Söğütönü gibi yerler mahalle olarak bize kazandırılmasaydı, bugün şehrin ne kadar daha imar anlamında ve nüfus anlamında daralacağını tahmin bile edemezsiniz. Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi için 10 yıldır imar yapamayan bir belediye, oraları 100 yıl daha dönüştüremez. Vatandaşlarımdan rica ediyorum; Gündoğdu’yu, Küçük Sanayi Sitesini, Karapınar’ı, gece kondu önleme bölgelerini, dönüşüm alanlarını ilk 5 yılda dönüştüremeyen bir belediye başkanını lütfen seçmesinler. Biz buraları ada bazında, emsalli, tıpkı Batıkent, Söğütönü ve Ihlamurkent gibi imarlaşmasını sağlayacağız.”

Ben halkın parasıyla Murat Özcan’ın hayallerini gerçekleştirmeye gelmiyorum…”

Odunpazarı’nı, geniş ve katılımcı bir anlayışla yönetmeyi istediklerinden bahseden Özcan, “Deprem kuşağında yer alan Eskişehir’de, belediye eliyle yapılmış bir hazırlık yok. Eskişehir’de, özellikle ana caddelerde yoğunlukta olan yüksek katlı ve 60-70 yıllık binaların nasıl dönüştürüleceğiyle ilgili çalışmalarımız var. Bu çalışma Türkiye’de belediyelere örnek gösterilecek bir çalışma olacak. En büyük iddiamız şehri depreme ve dönüşüme hazırlamak olacak. Özellikle hanımefendileri, çocuklarımız ve gençleri bekleyen çok önemli projelerimiz olacak. Şehrin STK’ları, odaları, geniş kitleleriyle şehrin neye ihtiyaç olduğunu beraber meşvere edeceğiz. Ben halkın parasıyla Murat Özcan’ın hayallerini gerçekleştirmeye gelmiyorum. Ben halkın parasıyla halkın hayallerini gerçekleştirmeye geliyorum. İşe yaramayan, halkta karşılığı olmayan projeleri açıklamanın çok da fazla bir anlamı olmayacaktır. Sanat, kültür ve festivaller üzerine ciddi çalışmalarımız olacak” dedi.

“Tarihinin en az yatırımsız yılları da bugün ki CHP’li Kurt’un yönettiği belediye döneminde olmuştur…”

Odunpazarı Belediyesi’nin ciddi bir bütçeye sahip olduğunu ancak bu bütçenin hizmete dönüştürülemediğini savunan Özcan, şunları kaydetti: “CHP’li Odunpazarı Belediye Başkanı, kendisinden 20 yıl önceki belediye bütçesinden daha fazla bütçe yönetmiş, yine maalesef toplamından daha fazla borç üretmiş. Bu borcu üretirken çok anlamlı yatırımları var mı? Maalesef hayır. Tarihinin en az yatırımsız yılları da bugün ki Cumhuriyet Halk Partili Kazım Kurt’un yönettiği belediye döneminde olmuştur. Yüzde 9,7 rekordur. Normalde insanlar hizmet rekoruyla anılır ama hizmetsizlik rekoru olan rekorda sayın başkana nasip olmuş. Bu yıl ki bütçesi 1 milyar 300 milyon TL. Önemli bir bütçeye sahip. Halkın sorunlarını çözme noktasında maalesef bu zamana kadar çok da mahir davranamamış. Biz AK Parti olarak bu seçimi almak zorundayız. Eğer bir AK Partili aday bu belediyeyi almazsa, bunlar yine bugün olduğu gibi dört yıl boyunca çeşitli bahanelerle karşınıza çıkacaklar.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.