Mehmet Ektaş: Sayın Dönmez, lütfen partiniz tarafından verilen sözlerinizi tutun

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Stadyum ismi için Eskişehirsporlu yöneticiler ile görüştük. Uygun bir sponsor bulunmalı. Acele etmeyelim. Stadın ismi sponsor firmasının ismi olur" demişti, AHPADİ Dönem Sözcüsü Mehmet Ektaş’tan karşılık geldi: “Stada, sponsor ismi değil Atatürk ismi yakışır”

Mehmet Ektaş: Sayın Dönmez, lütfen partiniz tarafından verilen sözlerinizi tutun
09 Mayıs 2023 Salı 12:40

Uzun süredir Eskişehirspor’un yeni stadının isminin Atatürk olması gerektiği yönünde kamuoyu yaratmaya çalışan AHPADİ’den Bakan Fatih Dönmez’in sözlerine tepki geldi. AHPADİ Dönem Sözcüsü Mehmet Ektaş, Bakan Fatih Dönmez’in stadın isminin sponsor tarafından belirleneceği ifade ettiği açıklamaları üzerine “Atatürk ismi, para konusu yapılamaz. Hiçbir Eskişehirli, hiçbir Eskişehirsporlu, Atatürk ismi yerine para karşılığı sponsor ismini tercih etmez, tartışma konusu bile yapmaz. ” dedi.

Ektaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Atatürk Stadyumu yıkılıp yerine Sazova Mahallesindeki stadyum inşa edildiğinde, stadyumdan Atatürk ismi de kaldırılmış, stadın ismi Eskişehir Yeni Stadyumu olarak tescillenmişti. Eskişehir kamuoyu ve demokratik kitle örgütleri olarak bizler o tarihten bu güne kadar stadın isminin Atatürk olarak tescili konusunda mücadele ediyoruz.

Bu konuda, özellikle AK Parti tarafından defalarca verilen sözlerin tutulmasını beklerken, AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı Sayın Fatih Dönmez’in dün yaptığı açıklamayı şaşkınlıkla ve üzüntüyle izledik.

Sayın Dönmez, stada isim verecek uygun bir sponsor bulunursa o sponsorun isminin stada verileceğini, bunun hem şehre hem de Eskişehirspor’a yakışacağını beyan etti.

Öncelikle belirtmeliyiz ki; Eskişehirli olmayan, Eskişehir’i tanımayan Sayın Dönmez’in bu açıklaması Eskişehir kamuoyunun stadyum ismi konusundaki hassasiyeti hakkında bilgilendirilmediğini, bilgilendirilmiş ise ne yazık ki Eskişehirlileri önemsemediğini göstermektedir.

Açıklamanın içeriği ve sponsor gereksinimi konusunda ileri sürülen argümanlar ise en hafif tabiriyle gaftır.

Açıklamalarından anlaşıldığı üzere, Sayın dönmez, stada Atatürk ismini yakıştıramamıştır.

Sayın Dönmez, stada verilecek sponsor ismi karşılığı alınacak bedel üzerinden Atatürk ismine değer biçmeye kalkışmıştır.

Sayın Dönmez, Eskişehirspor menfaatleri ile Atatürk ismini yarıştırmaya, çarpıştırmaya kalkışmıştır.

Bu tavır kabul edilemez.

Atatürk ismi, para konusu yapılamaz. Hiçbir Eskişehirli, hiçbir Eskişehirsporlu, Atatürk ismi yerine para karşılığı sponsor ismini tercih etmez, tartışma konusu bile yapmaz.

Sayın basın mensupları, bu bağlamda, huzurlarınızda Eskişehirspor yönetimine birkaç soru sormak istiyoruz. Stada sponsor ismi verilmesi konusunda Sayın Fatih DÖNMEZ’den ya da başkaca siyasetçilerden talebiniz oldu mu? Eskişehirspor’un bugün içinde bulunduğu durumun stada sponsor ismi bulunmadığından mı kaynaklandığını düşünüyorsunuz? Eskişehirspor’un geleceğinin stadyuma Atatürk ismi yerine sponsor ismi verilmesiyle elde edilecek kazançla mı kurtulacağını düşünüyorsunuz? Kaç yıldır bu tartışmalara nokta koymayan sessizliğinizin nedeni nedir?

Sayın Fatih Dönmez, lütfen arşivlere bakınız, Gençlik ve Spor İl Müdüründen bilgi alınız.

Göreceksiniz ki; Stadyumun bir ismi vardır ve o isim Atatürk Stadyumudur.

Stadyumun isim sorunu yoktur, tescil sorunu vardır.

Stadyumun isminin Atatürk olarak tescili konusunda özellikle Sayın Nabi AVCI tarafından AK Parti adına verilmiş sözler vardır.

Sayın Dönmez, lütfen partiniz tarafından verilen sözlerinizi tutun.

Eskişehir halkının taleplerine olan saygınızı, Atatürk’e olan sevginizi, vefanızı stadın adının Atatürk Stadı olarak tescillendiğini ilan ederek bize gösterin. Ya da ortaya referandum sandığını koyun, Eskişehir halkına sorun. Stadın ismine halk karar versin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.