MECLİS’TE ‘KALABAK SU’ TARTIŞMASI

ESKİ’nin geçtiğimiz hafta Kalabak’ta yaptığı fiyat artışı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden oldu.

MECLİS’TE ‘KALABAK SU’ TARTIŞMASI
08 Temmuz 2019 Pazartesi 18:51

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan AK Partili Murat Özcan geçtiğimiz hafta Kalabak Suyuna yapılan fiyat artışı gündeme getirerek, ESKİ yönetiminden Kalabak Suyu’nun pazarının daralmasına yol açacak hamlelerden uzak durmasını istedi. Özcan ayrıca, su fiyatındaki artışın geri alınmasını ya da 4 lira bandında tutulması gerektiğine vurgu yaptı.

 

-KİMSE MEMNUN OLMAZ-

CHP’li Aydın Ünlüce, Kalabak Suyu’ndaki fiyat artışının istenilerek alınan bir karar olmadığını, girdi fiyatlarına yapılan zamların bu kararın alınmasına neden olduğunu aktardı.

-MESELE TEK BAŞINA UCUZ SU İÇMEK DEĞİL-

CHP’li İbrahim Arslan ise, su fiyatında yaşanan artışla ilgili Eskişehirlilerin yaptığı eleştirileri çok kutsal bulduğunu belirterek, iktidara yüklendi. Arslan, konuşmasında şunları kaydetti: “Bu ülkede hayat pahalılığı üzerine konuşamayacak bir tek kesim varsa o da 17 yılda ülkeyi bu hale getiren siyasi anlayıştır. Elbette zamları savunmak gibi bir derdimiz yok. Bu sadece suya yapılan zamla da ilişkilendirilmez. Bu ülkede hayat maalesef çok pahalı. Elektrik zammı ve akaryakıt zammını da açıklayamazsınız. Bu sadece, bu yıla has bir şey değil. Mesele tek başına ucuz suyu içmek değil. Halkın güvenerek tüketebileceği kaliteli suyu ucuza içmektir. Sağlık Bakanlığı verilerine girdiğimizde Türkiye’de şuanda 366 tane su markası olduğu ortaya çıkıyor. Arkadaşlar suyu 1 lira,  2 liraya da içirebilirsiniz. Halkın sağlığını tehdit eden unsurları barındırıyorsa suyun ucuz olması anlam taşımaz. Bakanlık verilerinde 339 sudan sadece 144’ün analizi var. Analizi yapılan 144 sudan sadece 18 tanesi artı puan alabilmiş. Eskişehir Kalabak Suyu da 7’inci sıradadır. 107 su içerisinde 30 çeşit kimyasal madde olduğu raporlanmıştır. Evet canımız yanıyor, ben de çok üzgünüm. Ama meseleyi doğru tartışmakta fayda görüyorum.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.