MECLİS'TE MİLYONFEST TARTIŞMASI

Tepebaşı Belediyesi meclis toplantısında 26-29 Eylül tarihleri arasında Eskişehir'de yapılan Milyonfest tartışma konusu oldu.

MECLİS'TE MİLYONFEST TARTIŞMASI
01 Ekim 2019 Salı 17:41

Tepebaşı Belediyesi meclis toplantısında 26-29 Eylül tarihleri arasında Eskişehir'de yapılan Milyonfest tartışma konusu oldu.  Tepebaşı Belediye Zabıta Müdürlüğü'nün önce olumsuz görüş bildirmiş, bunun üzerine de Tepebaşı Kaymakamlığı tarafından, düzenlenmek istenen organizasyona izin verilmemişti. Daha sonra Tepebaşı Belediyesi önceki görüşünün aksine “organizasyonun yapılmasında sakınca yoktur” demişti. Bu karar mecliste tartışma konusu oldu. 

MHP Meclis üyesi Eyüp Yılmaz Milyonfest festivali ile ilgili görüşlerini açıklarken gençlerin eğlenmesi şehre canlılık getirmesi adına yapılan organizasyonlara karşı olmadıklarını ancak daha güvenli ortamlarda yapılmasını istedi. Alkolün su gibi aktığı her türlü uygunsuz hareketlerin olduğunu öne süre Yılmaz, ”Bu durum bizim Tepebaşı Belediyesi sorumluluğunda kalıyor algısı oluşmaktadır. Toz toprak içinde her türlü sağlık şartlarından uzak olması, konser alanı dışında seyyar her türlü sağlıksız gıda satılmaktadır.18 yaşından küçükler ve büyükler aynı ortamda içki içiyorlar bu tür olayların önüne geçmek için el birliğiyle mücadele etmemiz gerekmektedir ”dedi.

SORUMLULUK ALAMAZ 

CHP Grup adına konuşan Turgut Doğandor ”Yetkisi olmayan bir konuda sorumluluk olamaz. Tepebaşı Belediyesi'nin de doğal olarak bu konuda bir sorumluluğu yoktur ”dedi.

GENÇLERİN EĞLENMESİNE KARŞI DEĞİLİZ 

AK Parti adına konuşan Mustafa Birsen ise, "Bir hayvanın nerede kesileceğini belirleyen belediyenin sorumluluğu olmaz anlayışını anlayamıyorum. Biz festivallerde gençlerin eğlenmesine karşı değiliz. Bundan sonra yapılacak bu tür festivallerde önceden kurumlararası diyalog ve iş birliği yapılması gerekmektedir “dedi.

GENÇLERİ ANLAMALIYIZ 

Daha sonra söz alan CHP Meclis üyesi Mustafa Önder şunları söyledi: "Öncelikle gençleri anlamalıyız. Gençler eylenecekler içkide içebilirler kimseye karışmayız yasaklayarak bir yere gelemeyiz Yunus Emre kültür haftası yapıyoruz, Festivaller yapıyoruz buralara kaç genci götürebiliyoruz yasaklama yerine kurumlar arası Valilik ve Belediyeler arası işbirliği yaparak hatta bu kurumlar festivaller yaparak gençlerin eylenmesini sağlamalılar."

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.