ÖZCAN'IN KAYYUM SÖZLERİNE TEPKİ!

AK Partili Özcan'ın Diyarbakır, Van, Mardin Büyükşehir Belediyelerine atanan kayyum ile CHP İl yönetimine atanan kayyum arasında ilişki kurmasına CHP'li Emre Genç'ten tepki geldi.

ÖZCAN'IN KAYYUM SÖZLERİNE TEPKİ!
01 Ekim 2019 Salı 18:40

Odunpazarı Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı ilk oturumu Başkan Vekili Nihat Çuhadar  başkanlığında yapıldı.Mecliste gündem dışı söz alan AK Partili Murat Özcan CHP il başkanlığın kayyum atanmasına ilişkin sözleri tepki çekti.  Özcan, "Hükümetimiz terörle ilişki olduğu için birçok belediye kayyum atamıştır. Bu ilk defa olmuş bir hadise değildir. CHP’li birçok siyasetçi arkadaşımız bu kayyum atanan belediye başkanlarına destek vermek adına bölgeye gitmiştir. Ama görüyoruz ki bunu gayridemokratik bir hareket gören CHP’li arkadaşlarımız, kendi partisinin teşkilatına kayyum atayacak kadar da bir çelişki içerisindedir. Rakip bir siyasi parti olmuş da olsa teşkilatın kayyumla anılmasını istemiyoruz" dedi. 

-Bunu Güneydodğu ve Doğu’daki kayyumlarla bağlamak çok yanlış

Daha sonra söz alan CHP’li Emre Genç,  AK Partili Özcan’ın kayyum hakkında sözlerine yanıt vererek, “Kayyum atanması. CHP sizden daha çok terör eylemlerine karşı. Bunlar sabıka kaydını götürmüşler,  ‘sen belediye başkanı olursun’ demişler. Hangi eylemi ile alınmışlar. Eğer terörle bağlantısı varsa yargılansınlar. Buradan bağlantı kurup da kendileri parti içerisinde kayyum getirdiler. Bunlar nasıl böyle şey yaparlar düşünceye girmesini anlamış değiliz. Bu bizim kendi parti meselemiz. Partimizi tüzüğü var bu tüzük içerisinde hareket ediliyor. Kayyum götürenler de hukukun uygulanmasını istiyor. Aksi bir şey istemiyorlar.  Sayın il başkanımız süreç tamamlandığında buna uyacağım dedi. Bunu alıp da bağlamak çok yanlış.  Bu karar gelince AKP zihniyeti size de mi kayyum atadı diyenler oldu. Bunu Güneydodğu ve Doğu’daki kayyumlarla bağlamak çok yanlış” diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.