Kurt: Dünya tasarruf gününde belediye tasarruflarını anlattı

Odunpazarı Belediyesi'nin 4 buçuk yılda gerçekleştirdiği bazı çalışmaları sosyal medya üzerinden takipçileri ile paylaşan Odunpazarı belediye Başkanı Kazım Kurt Dünya Tasarruf Gününe dikkat çekti.

Kurt: Dünya tasarruf gününde belediye tasarruflarını anlattı
01 Kasım 2018 Perşembe 12:37

#DünyaTasarrufGünü'nde Odunpazarı Belediyesi olarak 4 buçuk yılda yaptığımız tasarruf çalışmalarından örnekler sunmak isterim diyerek açıklamasına başlayan Kazım Kurt şu ifadelere yer verdi: Göreve geldiğimizde belediyenin tüm araçları, iş makineleri, otobüsleri, binek araçları kiralama yöntemiyle temin ediliyordu. 170 araçlık dev bir filo kurduk. 3 yılda ödeyeceğimiz kira paralarıyla Odunpazarı'na 170 adet araç kazandırdık.

Bu araçların tamir ve bakım masraflarını en aza indirmek için Ulaşım Hizmetleri Şantiyemizde Araç Bakım Atölyeleri açtık ve tüm araçların bakımını burada yapıyoruz. Zaman ve kaynak tasarrufu sağlıyoruz.

Park ve Bahçeler Atölyelerini fabrika gibi işler hale getirdik ve çocuk oyun alanları haricinde tüm kent ve büro mobilyalarını dışarıdan almak yerine kendimiz üretmeye başladık.

Fen İşleri şantiyemizde taş ve duba üretimlerine başladık. Piyasanın 3'te biri fiyatına mal ediyoruz. Piyasada 90 lira olan bir dubayı 30 TL'ye yapıyoruz.

Çavlum'da 230 bin m2'lik bir Fidan Üretim Tesisi kurduk. Fidan, rulo çim ve çiçek ihtiyacımızın tamamını buradan karşılıyoruz. Belediye bütçesine yıllık katkısı yaklaşık 450 bin TL.

Uygun olan mahallelerimize Yeraltı Çöp Konteynerleri yerleştirdik. Zamansız çöp çıkarmanın belediyeye maliyeti aylık 150 bin TL civarında. Bu çöp konteynerlerini yaygınlaştırarak zararın önüne geçmeyi planlıyoruz.

Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün tasarlayıp ürettiği ve patentini aldığımız dış alan süpürgesi Woody ile %60'a varan tasarruf sağlıyoruz.

Elektronik Belge Yazılım Sistemiyle (EBYS) tüm iç ve dış yazışmalarımızı elektronik ortamda yapıyoruz, kağıt tasarrufuyla ağaçların kesilmesini önlüyor ve suları kurtarıyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.