Günay Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir Şehir Hastanesi’nin açılışı öncesi Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ve Sağlık Bakan Yardımcıları Halil Eldemir, Prof. Dr. Muhammed Güven, Prof. Dr. Emine Alp Meşe ve Dr. Şuayip Birinci’yi ziyaret etti.

Günay Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü
01 Kasım 2018 Perşembe 12:52

ŞEHİR HASTANESİNİ DEĞERLENDİRDİLER

Prof. Dr. Günay ve Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca, Eskişehir Şehir Hastanesi’nin imkanlarını ve Yunus Emre Devlet Hastanesindeki çalışmaları değerlendirdi. Prof. Dr. Günay, ‘’Açılış öncesi Sayın Bakanımız ile bir araya gelme ve bir değerlendirme yapma fırsatı bulduk. Şehirdeki sağlık alanındaki gelişmeleri ve son durumu özetledim. Bakanımız şehrimizi yakından biliyor ve destek veriyor, kendisine teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI, SAĞLIK BAKANLARI VE NABİ AVCI’YA TEŞEKKÜR

Prof. Dr. Günay Şehir Hastanesi ile ilgili olarak ayrıca, ‘’Eskişehir Şehir Hastanesi, şehrimiz açısından çok önemli bir kazanım. Bu yalnızca bir sağlık yatırımı olarak değerlendirilmemelidir. Bu yatırımla birlikte çok kısa süre içerisinde yan sektörler gelişecek, bu gelişmeler önce şehrimizin sonra ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacaktır. Dünyada sağlık turizmi diye bir kavram var ve bu milyarlarca dolarlık bir sektör haline gelmiş durumda. Ülkemiz bu konuda önemli bir merkez haline gelmekte. Bu konuda ülke olarak, şehir olarak çok büyük bir potansiyelimiz var. Şehir Hastanemiz ile birlikte Eskişehir hem ulusal hem de uluslararası anlamda bir sağlık destinasyonu haline geliyor. Ayrıca bu yatırım, Eskişehir’in gelişimine, hedeflerine, sürdürülebilir kalkınmasına destek olacak. Ben bu vizyon ve gerçekleşen yatırımlar için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, önceki dönem sağlık bakanlarımız Sn. Mehmet Müezzinoğlu, Sn. Recep Akdağ ve Sn. Ahmet Demircan’a, Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca’ya ve Sayın Bakanımız Nabi Avcı’ya şehrimize böyle bir yatırım kazandıkları için teşekkür ediyorum. Prof. Dr. Nabi Avcı’ya Eskişehir için ortaya koyduğu vizyon ve gayret için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Eskişehir’in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması, şehrimize Şehir Hastanesi gibi büyük yatırımların yapılması, en son Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği 2019 Eğitim Başkentistatüsünü kazanmamız Sayın Avcı’nın vizyonu ve gayretleri sayesindedir. Ve dikkat edilirse bunlar hep kalıcı ve sürdürülebilir katkılardır. Tüm bunların neticesinde Eskişehir birçok alanda bölgesel, ulusal ve sonunda uluslararası bir cazibe merkezi haline gelecek. Bunu hep birlikte başaracağız.’’ şeklinde konuştu.

ŞEHİRLE ALAKALI KONULARI DİLE GETİRDİ

Görüşmesinde Eskişehir’in Sağlık Bakanlığı ile ilgili farklı konularını da Bakan Koca ve ilgili bakan yardımcıları ile değerlendirme şansı bulduğunu dile getiren Prof. Dr. Günay, ‘’Şehir Hastanemiz dışında Bakanlığımız ile ilgili farklı konuları da Bakanımız ve Bakan Yardımcılarımız ile değerlendirme şansı bulduk. Bakan yardımcılarımızın her aşamadaki destekleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bakanlığımızın desteği ile halkımız hem en üst sağlık hizmeti alacak hem de şehrimiz yeni bir misyon kazanacak.’’ dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.