Köşe yazarları bugün ne yazdı? 31 Aralık köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 31 Aralık köşe yazıları...
31 Aralık 2018 Pazartesi 09:27

AK Parti bu şehri hiç dinlemedi…/Murat Taşkın/ İstikbal

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı, gazetemizi ziyaret ettiğinde sordu, ona da söyledik…
-“AK Parti bu şehri hiç dinlemedi” dedik…
Konuyu biraz açmamızı istediğinde de başladık anlatmaya…
-“AK partili aktörler sürekli ‘Eskişehir’e hükümetimiz tarafından Cumhuriyet tarihinde yapılmayan oranda yatırım yapıldı’ diyor. Bu belki rakamsal olarak doğru olabilir. Ama önemli olan yatırımın sayısı ve miktarı değil. Yatırımın doğru şekilde yapılıp yapılmadığıdır. Ne yazık ki ‘Hükümetimiz tarafından yapıldı’ denilen yatırımların önemli bir bölümü, doğruluğu bir yana Eskişehir’de yaşayan insanların istediği şekilde yapılmış yatırımlar kesinlikle değildi. Bu yüzden bu yarımılar halkın nazarında kıymetli bulunmadı. ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını yaptık’ diyenlerin Eskişehir’de belediye seçimlerini kazanamıyor olması bunu zaten açıklıyor”

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Eskişehirli kazanacak!/Ali Baş/ Anadolu

Sivrihisar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği’nin, yeni dernek binasının temel atma töreninde “siyasetin önemli aktörlerinin” olması damga vurdu… Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve rakibi AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı… Nezaket had safhadaydı… Espriler yapıldı… Siyaset yapılmadı! Siyaset, parti, seçim hiç konuşulmadı… Milletvekilleri Harun Karacan, Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü… Belediye başkanları Kazım Kurt, Ahmet Ataç, Hamid Yüzügüllü… Zihni Çalışkan, Volkan Doğan… Hepsinin ortak bir özelliği vardı, Eskişehirliydi… Bu fotoğrafa bakarak, seçimin sonucunu “Eskişehirli kazanacak” şeklinde formüle edebiliriz!

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Odunpazarı'nın akıbeti netleşiyor / Kerem Akyıl/ Yenigün

21 Büyükşehir belediyesi için iş birliği yapan İYİ Parti – CHP ittifakı, genişliyor. Ankara kulislerinden edinilen bilgiye göre bu 21 ile 16 şehir daha eklenmiş. Tabii karşı tarafta, yani Erdoğan – Bahçeli ittifakında da gelişmeler oluyor. Kamplaşmalar kadar memlekete zarar veren bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ancak bütün partilerimiz – maalesef – aynı hatanın içindeler. İnşallah ben yanılırım elbette. Yeter ki memleket için hayırlısı olsun.
Eskişehir'de AK Parti – MHP ittifakının bir hayli yol kat ettiğini gösteriyor. Daha önceki yerel seçimlerde MHP seçmeni ya kendi partisine oy vermiş, ya da "Hoca bizi hiç üzmedi" diye düşünerek Yılmaz Büyükerşen'e oy vermişlerdi. Ancak bu seçimler MHP için farklı. İlk kez büyük ilçelerden birini kazanma ihtimalleri var. Aldığımız duyumlar MHP'nin Tepebaşı'nda aday çıkartacağı yönünde. AK Parti ise Odunpazarı ve Büyükşehir'de aday çıkartacak.
Bu durumda CHP şimdiye kadar gireceği en zor seçimle yüzleşecek demektir. CHP kurmaylarının bu gerçeğin farkında olup olmadıklarını bilmiyorum. Sürekli etraflarına 'Hodri Meydan' çekmeleri iyi bir şey tabii ki. Cesaret, saygı duyulan bir vasıftır. Ancak mantığa dayanmayan cesaret, size savaş kaybettirir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Sivrihisarlılar’ın attığı temel siyasete yeni bir nefes olsun! /Özdemir Uçak/ Şehir

Sivrihisar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği’nin tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde yapılacak olan yeni dernek binasının temel atma töreni gerçekleşti. “Dernek Başkanı İsmail Arslan” 20 yıldır faaliyette olan dernek adına çok büyük bir adım attı. Ancak bu temel atma töreni basit bir tören değil…

Uzun süredir yan yana gelmeyen birçok isim bir aradaydı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı Volkan Doğan…

Ayrıca diğer partilerden de çok sayıda isim oradaydı. Kısacası İsmail Arslan bu temeli atarak, “Sivrihisarlılar Eskişehir’in birleştirici gücüdür” mesajını verdi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Belki de seçimi bu yüzden kaybediyorlar/ Hakkı Sağlam/ Sakarya

Eskişehir’e ilk defa geliyorum. Sabahtan beri gezdik, gördük. Eskişehir’de bir İstanbul havası var. Kendimi İstanbul’un bir parçasında hissettim. İstanbul’dan baktığımda yaşanabilecek bir yer gibi gördüm….

Güzel bir dinamizim var. Eskişehirli olmaktan herhalde sizde çok gururlusunuz, mutlusunuz….’ (AK Partili Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan)

Eskişehir’e her geldiğimde değişimi görüyorum. Eskişehir Türkiye’ye örnek bir şehir…(AK Partili Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz)

Muhalefette de bir belediye başkanının nasıl başarılı olabildiğini görmek isteyenler, dönsünler Yılmaz Büyükerşen’e baksınlar…(AK Partili Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel) AK Partili belediye başkanları böyle söylüyorlar, ama Eskişehir’deki AK Partililer bunu kabul etmiyorlar. Hatta tersini söylüyorlar…

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.