Köşe yazarları bugün ne yazdı? 27 Ekim köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 27 Ekim köşe yazıları...
27 Ekim 2018 Cumartesi 09:22

Büyükerşen için “bane ne?”si, izahı, kaçışı, kurtuluşu, olmayacak bir söz bu…/ Murat Taşkın/ İstikbal

-DSP zamanında bütün listelerin belirlenmesi konusunda, il genel meclisi dahil rahmetli Bülent Ecevit bana yetki veriyordu, yapıyordum. Ama son iki genel seçimde, yani CHP’de Odunpazarı ve Tepebaşı belediye başkanı arkadaşlarımla birlikte, onların görüşleriyle meclis üyelerinin listeleri hazırlanmıştır.
-Kendi meclislerinde kimleri görmek istiyorlarsa listeye girmiştir. Hatta yer değişikliği yapmışlardır. Bende kendi görüşümü belirtmişimdir.
-Bunu bir kere kafanıza adam akıllı kazıyın, yazın. Artık böyle kulaktan dolma Hoca yapıyor, Hoca ediyor... Hoca kadar taş düşsün birader... Belli tarafların borazanlığını yapmaya kimsenin hakkı yok. Benim yazılı bir liste yapıp genel merkeze göndermem mümkün değil. Böyle bir şey yok.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*******

“Bürokratik ve ticari yatırım” amaçlı başvurulara karşı önlem mi/ Vedat Alp/ Şehir

Resmi seçim takvimi 1 Ocak 2019 tarihinde başlayacak.

Ancak, o tarihi bekleyen yok.

Seçim süreci fiilen başlamış durumda…

Cumhuriyet Halk Partisi’nde “aday adaylığı başvuru” süresi sona erdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde de “aday adaylığı başvuru dönemi” belli oldu.

Başvuru dönemi 5 Kasım 2018 tarihinde başlıyor.

Belirlenen son tarih de 12 Kasım 2018…

Yalnız bu, kesin tarih değil… “Büyük ihtimal” olarak açıklandı.

Açıklayan da İl Başkanı Zihni Çalışkan…

Açıklamasında yalnızca “aday adaylığı başvuru dönemi” yok.

Çok daha önem taşıyan bir bölüm var.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*******

Erdoğan’dan AK Partililere: Hesabını kim verecek? / Cihan Yıldırım/ Anadolu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Danıştay Sempozyumu’nda konuştu.
Cumhurbaşkanı, konuşmasının bir yerinde “İzmir Limanı ihalesi yapıyoruz. Danıştay’da ihale iki yıl bekliyordu, alacak kişi vazgeçti. Bir milyar dolar kaybettik. Bir milyar doların hesabını kim verecek? Danıştay bunu nasıl açıklayacak? Bir milyar doları kimsenin millete ödetmeye hakkı yok” dedi.
Cumhurbaşkanı’nın bahsettiği liman ihalesinin içeriğini bilmiyorum. Danıştay’ın ‘neden öyle yaptığına’ dair detaylı bilgim ve uzmanlığım yok. O nedenle Erdoğan için ‘haklı ya da haksız’ diyemiyorum. Bu durum kuvvetler ayrılığı ilkesinin bir gereği de olabilir, yargının ‘freni’ de olabilir...
Buradan hareketle Eskişehir’e gelelim...
CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, otobüs almak istedi. Büyükşehir Meclisi’nde çoğunluk olan AK Partililer ‘sudan bahanelerle’ aldırmadı. Aylarca direndiler...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

********

Yanılmışız hem de çok! /Hakkı Sağlam/ Sakarya

Daha önce iktidar yanlısı bir gazetede çalışan, sonra atılan şimdi de internette AKP'nin yalakalığını yapmaya çalışan biri, Odunpazarı Belediyesi'nin bale okulundaki 7 yaşındaki kız çocuklarını cinsel obje olarak görmüştü...

Sosyal medya hesabında bale kıyafeti giyen çocukları çıplaklıkla, açık saçık giyinmekle suçlamış, 'CeHaPe zihniyeti çocukları bale adı altında soyuyor' diye yazmıştı...

Bu yazı AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan'a sorulmuş. Zihni Bey cevap vermek istememiş. O sırada bunları yazan kişi odaya girmiş. Zihni Bey de altın bulmuş gibi sevinerek 'Bakın o burada, kendisine sorun' demiş. Ne tepki vermiş, ne de 'Bu yazdıkların şeyler iğrenç' demiş...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*******

Kesikbaş çıkış yolu gösteriyor / Kerem Akyıl/ Yenigün

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, ekonomideki dalgalanmalardan ihracatla aşılabileceğinin altını çizerek, “Satışlarımızı artırmamız, bunun için de mutlaka ki ihracat yapılması gerekiyor. İhracata çıkınca dünya ile rekabete giriyoruz, rekabet için de ithal ürünlerin maliyetlerini yakalamak gerekiyor. İhracatımızı artırmamız için, Ar-Ge ve inovasyonla ürün yapmak zorundayız” dedi.
Sayın Kesikbaş göreve geldiğinden beri iki kelime ettiyse, bunun biri ihracattı. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum ortada. Vatandaşın alım gücü her geçen gün azalıyor. Bu durum sanayicilerin ürettiklerini daha zor satması anlamına geliyor. Sanayinin daralması demek pek çok kişinin işten çıkması anlamına gelir ki, bu durum daha büyük bir daralmaya yol açar.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*******

Mithat sevindi Acun üzüldü / Ayhan Aydıner/ Sonhaber

25 Ekim’de Görünüm’de kaleme aldığım “Fatih Anadolu’daki Okul Başkanlığı Seçimine Ünlüler de Müdahil Oldu” başlıklı yazımda, okuldaki başkanlık seçimlerine sosyal medyadan yıldız desteğinin yağdığını belirtmiştim.
İlk Görünüm’de yer alan sosyal medyada da renkli görüntülere sahne olan bu olay, yaygın basın ve televizyonlarında gündem oldu. Başkanlık için 12'nci sınıf öğrencileri Halil Kil ve Hakan Çelik ile 11'inci sınıf öğrencisi Yağmur Baş aday oldu. Adaylar oluşturdukları ekiplerle, bir yandan okulda kurdukları stantlarda seçim çalışmalarını sürdürürken bir yandan da sosyal medya üzerinden ünlü kişilere ulaşarak destek aldı. Aralarında Mithat Körler, Ahmet Kural, Murat Boz, Acun Ilıcalı, boksör Avni Yıldırım, Dünyaca ünlü vücut geliştirmeci Savaş Cebeci ile Eskişehirsporlu futbolculardan İsmail Oykun'un bulunduğu ünlüler, çektikleri video görüntülerini destekledikleri adaylara gönderdi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.