KESK Bakanlığı ve konfederasyonları göreve çağırdı

KESK Şubeler Platformu “Krizin bedelini ödemeyeceğiz” diyerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK Bakanlığı ve konfederasyonları göreve çağırdı
27 Ekim 2018 Cumartesi 13:58

Adalar'da gerçekleştirilen açıklamayı KESK dönem sözcüsü ve BES Şube Sekreteri İsmail Hakkı Akçin yaptı. Akçin, vatandaşın cebine yansıyan gerçek enflasyon oranlarının TÜİK verilerinden çok daha fazla olduğunu, “Yaşanan hayat pahalılığında tüm ücretli kesimler gibi kamu emekçileri olarak bizler de gittikçe yoksullaşıyoruz. Beş milyon kamu emekçisi ve emeklisi olarak yıllardır adına toplu sözleşme demeye dilimin varmadığı, bugüne kadar tuttuğunu görmediğimiz hedeflenen enflasyon rakamlarının esas alındığı mütabakatların bedelini ödüyoruz.”  sözleriyle ifade etti.

Açıklamada yaşanılan krizin en büyük faturasını ücretlilerin ödediğini ve ücretlilerin değil krizi yaratan sermaye gruplarının bedel ödemesi gerektiğinin altı çizilerek Türkiye’nin dört bir yanında halkı konuyla  ilgili bilgilendirmek için bir imza kampanyası başlatıldığı belirtildi.

Krizin yarattığı bu koşullara rağmen imzalanan ‘toplu sözleşme’nin 2017 yılının enflasyon hedefleri esas alınarak yapıldığını dile getiren Akçin, “KESK’e bağlı sendikaların üyeleri olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını ve başta toplu sözleşme görüşmelerine katılan Memur Sen ve Türkiye Kamu Sen Konfederasyonları olmak üzere tüm konfederasyonları içinde bulunduğumuz koşullarda hem mali haklar hem de sosyal haklar açısından hükmünü çoktan yitirmiş olan toplu sözleşmenin derhal yenilenmesi için göreve çağırıyoruz.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.