Koçyiğit: Faizcilik ve tefecilik sistematik bir şekilde yapılıyor

Saadet Partisi Ekonomi işler Başkanı Turgay Koçyiğit ülke ekonomisinin faize teslim olduğunu belirterek, “Faiz ve tefecilik sistematik bir şekilde yapılıyor” dedi.

Koçyiğit: Faizcilik ve tefecilik sistematik bir şekilde yapılıyor
04 Kasım 2018 Pazar 13:59

Saadet  Partisi Eskişehir İl Teşkilatı haftalık basın toplantısında ülkenin ekonomik durumunu değerlendirdi. Merkez bankasının aldığı 2 kararı eleştiren Ekonomi İşleri Başkanı Turgay Koçyiğit “Ekonomik krizle boğuştuğumuz şu günlerde Merkez Bankası 2 karar açıkladı. Birincisi %24'e yükselttikleri faizi sabit tuttu. Tam da yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal durumu. Bu sistemde, faizi yükseltse enflasyon artacak, fiyatlar uçacak faizi düşerse döviz,yükselecek yine fiyatlar uçacak. Adeta faize teslim oldular. 2018 enflasyon hedefini de %23,5'e yükseltildi. Gerçek enflasyon %35-40 larda olduğu halde bazı kalemlerde vergi indirerek düşük tutmaya çalışıyorlar. Faiz ve tefecilik  sistematik bir şekilde yapılıyor. Faiz mi yok. Sistem faiz üzerine kurulmuş, bu şekilde insanlar haramla iştigal ettiriliyor" diyerek adeta bize tercüman oluyor. Ayrıca cumhurbaşkanımız dün Türkiye Gençlik Zirvesinde" Burs istemeyin kredi alın” diyor.  Biz; başta eğitim ve ekonomi olmak üzere genel politikalarda batının( batılın) yolundan gitmeyin, faiz borç ve dövizsarmalından ülkeyi Kurtarın derken elbette gereğini yapmak için tüm teşkilatlarımızla çalışmaya devam ediyoruz Yerel seçimlere hazırlandığımız bir dönemde. Ankara B.B.B’nı  Mustafa Tuna da ESAM'İN Çarşamba konferansında: Türkiye’nin belediyecilik anlayışı ile ilgili acı gerçeğe dikkat çekerek, şöyle dedi, " Belediye ile igili tek bir söz söylesem belediyenin özetidir, Allah kimseyi belediye ile belaya koymasın". Biz de “amin” diyoruz. 16 yılın sonunda Ak Parti eliyle adaletin, ekonominin ve belediyelerin getirildiği durumu aziz milletimize şikayet ediyoruz. Bizde üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyor ve yerel seçimlere hazırlanıyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.