KESK Platform Sözcüsü Alkan: Bizleri açlığa mahkum etmek için özellikle bir politika mı hayata geçiriyorsunuz?

KESK üyesi kamu emekçileri yaptığı eylemde, Memur Sen’e iktidarın suç ortağı diyerek yüklendi. Verilen %30 zammı ise adaletsizlik olarak değerlendirdi.

KESK Platform Sözcüsü Alkan: Bizleri açlığa mahkum etmek için özellikle bir politika mı hayata geçiriyorsunuz?
04 Ocak 2023 Çarşamba 18:14

İlk önce %25 olarak açıklanan Memur ve emeklilere verilen zam oranı %30’a yükseltilirken, KESK yapılan %30’luk zammın adaletsiz, haksız, insafsız olduğunu söyledi. KESK Şubeler Paltformu Sözcüsü Faik Alkan, “TÜİK tarafından açıklanan rakamlar iktidarın yıllardır sürdürdüğü yaşanan gerçek enflasyonu perdeleme, enflasyonu düşük göstererek milyonlarca çalışanın maaşını, ücretini düşük gösterme politikasının ürünüdür.

Dolayısıyla iktidarın “enflasyonu düşürdük” açıklamalarının, Cumhurbaşkanı’nın sahte TÜİK rakamlarının üzerine birkaç puan koymaktan ibaret “müjdesinin” hiçbir karşılığı yoktur” dedi.

Alkan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Hükümet, TÜİK, Memur Sen sizler hangi ülkede yaşıyorsunuz? Sadece Asgari ücretin açıklandığı 22 Aralık tarihinden bugüne geçen 10 günde A’dan Z’ye her şeye en az %25 zam yapılmışken, sizler adeta bizim aklımızla dalga geçer gibi bir zam oranına imza attınız. Tarih bu günleri yazarken sizleri mahkum edecektir. Sizlere soruyoruz:

-Asgari işçi ücreti %55 artırılırken asgari memur maaşının ve emekli aylığının % 30 artırılması büyük adaletsizlik, haksızlık, insafsızlık ve ayrımcılık değil midir?

-Bu tutum eşitlik ve sosyal devlet ilkesinin açıkça ihlali değil midir?

-Yoksulluk sınırı 26.124 iken bizleri açlığa mahkum etmek için özellikle bir politika mı hayata geçiriyorsun?

Geldiğimiz noktada devlet dairelerine “bu işyerinde asgari ücret uygulanmaktadır” tabelaları asılmasına ramak kalmıştır.

Sırtını iktidara dayayan, tüm işlevi kamu emekçilerinin mücadelesini bastırmak, ehlileştirmek olan, iktidarın ideolojik aparatçığı, yalvaran, el açan MEMUR SEN, emekçilerin yoksullaşmasının iktidarla birlikte suç ortağıdır.

KESK olarak, iktidarlardan icazet beklemek yerine her zaman olduğu gibi insanca yaşamaya yetecek ücret için “hak verilmez, mücadele ile alınır” şiarı ile tüm yurtta alanlardayız.

Ya mücadelemiz ile insanca bir yaşam hakkını alacağız ya da açlığa mahkum olacağız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.