Kazım Kurt: Öğretmenlik maddi ölçülerle değerlendirilen bir meslek değil

Odunpazarı Belediyesi; Öğretmenler Günü kutlaması kapsamında ‘Öğretmenler Günü Yemeği’ düzenledi. Gelenek haline gelen yemekte, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, öğretmenlerin gününü kutladı.

Kazım Kurt: Öğretmenlik maddi ölçülerle değerlendirilen bir meslek değil
25 Kasım 2019 Pazartesi 15:28

Odunpazarı Belediyesi ile Yenikent sivil toplum örgütlerinin birlikte organize ettiği kutlama yemeğine; CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, eğitim sendikaları temsilcileri ile çok sayıda emekli öğretmen ile öğretmen katıldı. Başkan Kurt ve Çakırözer, en kıdemli öğretmenlere teşekkür plaketi takdim etti. Plaketlerini alan öğretmenler, Odunpazarı Belediyesi’ne kendilerini unutmadığı için teşekkür etti. Etkinlikte Meliha Kamacı konser verdi. Sevilen türküleri ve ezgileri seslendiren Kamacı, etkinliğe katılanlara keyif dolu bir akşam yaşattı.

ESERİNİN ÜZERİNDE İMZASI OLMAYAN TEK MESLEK

Etkinlikte konuşan Başkan Kurt, bu etkinliği düzenli olarak her yıl gerçekleştirdiklerini ifade etti. Öğretmenliğin maddi ölçülerle değerlendirilen bir meslek olmadığını belirten Başkan Kurt, “Öğretmenlerimiz hiçbir zaman yaptıkları hizmetlerin maddi karşılığını beklememiştir. Sadece onurlu, dik duran, demokratik, laik ve bilimsel eğitimi savunan insanlar olmak onlara yetmiştir. Biz, bu gün hangi noktada isek mutlaka bir öğretmenin sayesinde oradayız. Bugün sosyal medyada çok sayıda mesaj okudum. Ama en çok, ‘Eserinin üzerinde imzası olmayan tek meslek’ yazan mesajı beğendim. Ne kadar doğru bir söz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.