Kamu-Sen’den ‘Andımız’ eylemi

Türkiye Kamu Sen Eskişehir İl Temsilciliği, Danıştay 8.Dairenin ‘Andımız’ kararına sahip çıkarak, Yediler Parkı’nda eylem düzenledi.

Kamu-Sen’den ‘Andımız’ eylemi
26 Ekim 2018 Cuma 13:13

‘Bayrağını al sende gel, andımızı birlikte okuyalım’ sloganı adı altına düzenlenecek olan destek eyleminde konuşan Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilcisi Haydar Urfalı, 

öğrenci andının ayrıştırıcı değil aksine Türk milli kimliği oluşturulması açısından birleştirici bir unsur olduğunu söyledi.

Öğrenci andının okullarda yeniden okutulması gerektiğinin altını çizen Urfalı, “Öğrenci andı ayrıştırıcı değil bilakis Türk milli kimliği oluşturulması açısından birleştirici bir unsurdur. Anayasamızın 66. Maddesi, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür’ der. Öyle ise Türklük, bu ülkede yaşayanların üst kimliği, birliğinin adıdır. Almanya’da yaşayana Alman, Fransa’da yaşayana Fransız, İtalya’da yaşayana İtalyan deniyorsa, herkes bilsin ve kabul etsin ki, bu topraklarda yaşayana da Türk denecektir” dedi.

 “Türk milletinin hafızasından andımızı söküp çıkaramayacaksınız” diyen Urfalı, “Türk kimliğini yok etme gayreti içinde, her türlü fitneye başvuranlara inat, biz işte burada bir kez daha haykırıyoruz: Türk’üm, doğruyum, çalışkanım. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.