YSK adaylık başvuruları için istifa tarihlerini açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde aday olmak isteyen kamu görevlilerinin en geç 1 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini duyurdu.

YSK adaylık başvuruları için istifa tarihlerini açıkladı
26 Ekim 2018 Cuma 13:21

YSK’nın yerel seçimlere ilişkin kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karar göre mahalli idareler seçimleri 31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirecek. Öte yandan yerel seçimlerde aday olabilmek için kanun gereğince görevlerinden ayrılması gerekenlerin durumunu görüşen YSK, 31 Mart seçimlerinde aday olmak isteyen hakim ve savcıların, yüksek yargı mensuplarının, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanlarının, Yükseköğretim Kurulu ve RTÜK üyelerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlilerinin, subay ve astsubayların, siyasi partilerin il-ilçe yönetim kurulu başkan ve üyelerinin ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının katıldıkları teşebbüs veya ortakların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların en geç 1 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerekiyor.

-SİYASİ PARTİ ÜYELERİ-

Görev yaptıkları yerden aday olmak isteyen siyasi parti il-ilçe yönetim kurulu başkanları ve üyeleri, 1 Aralık 2018 Cumartesi’ye kadar istifa edecek.

-EMEKLİ OLACAK ADAYLAR-

Öte yandan emekli dilekçesi verip aday olacaklar ise en geç 1 Aralık 2018 Cumartesi tarihinden itibaren geçerli olmak üzere emeklilik isteklerini belirttikleri dilekçelerini 1 Aralık 2018’e kadar verecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.