Kadir Çalışıcı: İnsanların gönlü en büyük makamdır benim için

Herşeyden önce partileri Yeniden Refah’ın başarılı olacağından şüphe duymuyorlar. Özellikle sağ seçmenin ilkeli duruş sergileyen partilerine ve adaylarına yöneleceklerinin altını çizerek, kimseye kaybettirmek için değil kazanmak için yola çıktıklarını belirtiyorlar.

Kadir Çalışıcı: İnsanların gönlü en büyük makamdır benim için
23 Şubat 2024 Cuma 20:38

Hem ülke genelinde hem de yerelde dikkatleri fazlasıyla üzerine çeken Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Osman Mandıracı ve sürpriz bir şekilde yeniden Refah’ın büyük şehir adayı olan Vali Baba Kadir Çalışıcı ile yerel de siyaset ve yerel seçim üzerine konuştuk.

İlk temas 2018’de

Eskişehir’de Vali Baba olarak nam salan Kadir Çalışıcı’ya siyasete girme gereksinimi neden hissettiğini sordum. 2018 Ağustos’ta Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan Vali Kadir Çalışıcı’yı arar ve siyasete girmesi yönünde telkinde bulunur ancak Kadir Çalışıcı böyle bir düşüncesi olmadığını belirterek, nazik daveti için Erbakan’a teşekkür eder. Bu temasın ardından belirli aralıklarla Kadir Çalışıcı ile görüşmeler gerçekleşir ve son düzlükte il başkanı Osman Mandıracı’nın da yoğun ısrarı ile Kadir Çalışıcı yıllar önce MHP ile adım attığı siyaset arenasına bir kez daha girer.

Osman Mandıracı: Eskişehir’in size ihtiyacı var

Osman Mandıracı’ya Kadir Çalışıcı ısrarının kaynağının ne olduğu yönünde yönelttiğim soruya Mandıracı; “Siyaset ciddi bir rant alanı haline geldi. Makam Mevki ve rakamların konuşulduğu bu siyaset denklemini bozmak gerektiğini düşünüyorduk. Vali beye bu fikrimi söylediğim zaman bana hiçbir makam istemediğini söyledi. Ben de ona senin makam istemediğini biliyorum ama Eskişehir’in sana ihtiyacı var dedi. Zaten geçmişte valilik yaptığı dönemde Eskişehir’de ciddi bir şekilde gönüllere girdiğini biliyorduk”  diye karşılık verdi.

“Yerel seçimlerde seçmenler aday odaklı düşünür”

Güçlü rakiplerinin olduğunu hatırlattığım Vali Kadir Çalışıcı, “Evet biliyorum maddi olarak bizim ulaşamayacağımız yerlerde rakiplerimiz var. Ancak biz gönüllerdeki yerimize güveniyoruz. İnsanlar adayların karakterlerine, duruşlarına ahlakına bakarak tercih yaparlar. Çarşıda pazarda geziyorum. Bu gezilerde insanların gönlünde ciddi yer edindiğimi görüyorum. İnsanlar sağolsun hizmetlerimizi sevmişler gönüllerinde bir yere koymuşlar bizi. Bir de şunu gördüm. İnsanların siyasete ve siyasetçilere güveni azalmış bu noktada bizim gibi insanlara büyük görev düştüğü kanaatindeyim. İnsanlar yerel seçimde kişilere bakıyorlar. Nasıl insanlar aday olmuş karakterleri ahlakları ile insanlara hitap ediyorlar mı bu konu çok önemli” diye konuştu.

Emekliler açlıkla sınanıyor

Vatandaş arasında gezerken en çok dikkatlerini çeken bir konuyu bastıra bastıra anlatıyor Vali Kadir Çalışıcı, “Emekliler artık açlıkla sınanıyor. Yazık günah. Maaşları sadece ev kirasına giden bir kesim var. İnsanın vicdani olarak rahat kalması mümkün değil. Ben başkanlığı kazanmam halinde bu iş ile ciddi şekilde ilgileneceğim.” Söze giren il başkanı Mandıracı ise bakın şuanda seçim için harcanan para ile Eskişehir’deki emeklilerin sorunu çok rahat çözülür. Bazı adaylar ciddi şekilde seçim için para harcıyorlar. Bu insanlar seçimi almaları halinde bu paralarını yerlerine koymak için mücadele edecekler izlenimi ediniyorum” diyor.

AK Parti’ye kaybettirme ihtimaliniz çok konuşuldu

AK parti seçmenlerinin Yeniden Refah’a yönelmesi meselesini gündeme geldiğinde Çalışıcı, “Biz kimseye kaybettirmek için yola çıkmadık. Kazanmak için yola çıktık. Kimsenin düşmanı değiliz. Demokratik bir rekabet içindeyiz.” diye konuştu.

Proje ile vaatler karışıyor

"Bazı adaylar çıkıyor projem projem diyor oysaki şimdi konuşulan şeyler vaatler",diye konuşan Çalışıcı devamında  “Proje için yasal prosedürler, maliyet hesapları söz konusu. Ancak şimdi herkes çıkıp projem var diyor. Bu vatandaşın aklı ile alay etmektir. Seçimi kazanacağım diye insanların güvenlerini kırmak benim açımdan hem siyaset kurumuna, hem de topluma ciddi bir yaradır. Bu kokuşmuşluktan siyaseti çıkaramazsak insanlar siyaset kurumuna neden güvensin? İş insanlarının siyasete ciddi rağbetleri var ancak bana kalırsa kamusal görevlerde bulunmamış yıllarca para kazanmak için kafa yormuş insanlar toplumsal meseleler konusunda refleks geliştiremez” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet - 2 ay önce
Çok güzel konuşma. İnşAllah kokuşmuş bu düzen değişir.