Eskişehir Çevre yolu: Yılan hikayesiydi yalan hikayesi oldu

Nebi Hatipoğlu'nun ulusal bir TV kanalında katıldığı programda "Çevre yolu yapılacaktı. 2018 yılında Ayşe Ünlüce'nin Genel Sekreter olduğu Büyükşehir Belediyesi bu hususta ÇED olumlu raporu vermedi." iddialarına yanıt veren Ayşe Ünlüce, “Büyükşehir Belediyesi ÇED raporu veremez. Biz ancak bakanlığın görüş aldığı kurumlardan biriyiz” dedi.

Eskişehir Çevre yolu: Yılan hikayesiydi yalan hikayesi oldu
24 Şubat 2024 Cumartesi 11:14

Uzun süredir yapılması beklenen Eskişehir Çevre yolu iki aday arasında polemik konusu oldu. Nebi Hatipoğlu katıldığı bir televizyon programında belediyenin verdiği ÇED raporu ile çevre yolunun yapılmasını engellediğini iddia etmesi üzerine Ayşe Ünlüce’den yanıt geldi: Bilmediği konular üzerine konuşuyor

Ünlüce katıldığı televizyon programında şu ifadelere yer verdi:

"Biz kimlerle rekabet içindeyiz. Bilgisi olmayan konularda konuşuyor Nebi Bey. Büyükşehir Belediyesi ÇED raporu veremez. Biz ancak bakanlığın görüş aldığı kurumlardan biriyiz. Biz önümüze 3 kez gelen ve çevre yolu ile ilgili olan ÇED'e belediye olarak 2 kez olumlu 1 kez olumsuz yanıt verdik. Olumsuz yanıtın nedeni ise çevre yolu ile birlikte orada Alpu Ovası'na zarar verecek bir malzeme tesisi kurulacak olmasıydı. Buna rağmen bakanlık ÇED olumlu raporu verdi. Yani, 2018'de çevre yolu yapılabilir ve bu bölgeye uygundur raporu bakanlıktan geldi. Ancak buna rağmen devlet çevre yolu yapmadı. Bu raporların geçerliliği 5 yıl. Ekim 2018'de çıkan raporun süresi Ekim 2023'e kadardı. Bu süre de doldu. Şimdi çevre yolu yapılması için yeni bir ÇED olumlu raporu gerekiyor. Yolu yapmayan biz değil hükümettir." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.