Kadir Çalışıcı aday; Muhafazakarlar, Emirdağlılar ve Eskişehirspor camiası adayını buldu

Eskişehir'in eski valilerinden Kadir Çalışıcı Eskişehir'den belediye başkan adayı oldu.

Kadir Çalışıcı aday; Muhafazakarlar, Emirdağlılar ve Eskişehirspor camiası adayını buldu
30 Ocak 2024 Salı 17:46

Yeniden Refah Partisi, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski Vali Kadir Çalışıcı'yı aday gösterdi.  Eskişehir'de ‘Vali Baba’ olarak bilinen Kadir Çalışıcı, 2003-2008 yılları arasında Eskişehir Valiliği  yapmıştı. Eskişehir’de muhafazakarlar Emirdağlılar ve Eskişehirspor Camiası içinde hatırı sayılır bir yeri bulanan Kadir Çalışıcı’nın ciddi bir oy potansiyeli bulunuyor.

Kadir Çalışıcı Kimdir?

Vali Kadir Çalışıcı Afyon doğumludur. İlk, orta ve lise tahsilini Afyon’da tamamladıktan sonra 1968 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi. 1972 yılında aynı fakültenin Siyaset ve İdare Bölümü’nden mezun oldu. 1973 yılında maiyet memuru olarak Afyon Valiliği’nde staja başladı. İl, ilçe teftiş ve bakanlıklar merkez teşkilatları stajlarını takiben 1976 yılında kaymakam olarak Adilcevaz ilçesine atandı. Sırasıyla Seyitgazi, Bulanık, Andırın, Sarayönü, Soma, Sincan ve Balçova ilçelerinde kaymakam olarak görev yaptı. 1976-1977 yıllarında Soma Kaymakamı iken, lisan eğitimi ve Belçika Devlet Teşkilatı ile ilgili araştırma yapmak için bir yıl süreyle Brüksel’e gönderildi. 1989 öğretim yılında, Milli Güvenlik Akademisi’ne çağrıldı ve mezun oldu. 9 Nisan 1996 tarihinde Adıyaman Valiliği’ne, 9 Ağustos 2000 tarihinde Aksaray Valiliği’ne, 1 Aralık.2003 tarih ve 2003/6478 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Eskişehir Valiliği’ne atandı. Evli ve 4 çocuk

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sabrican - 3 ay önce
Şimdi Nebi Hatipoğlu düşünsün. Helal olsun Kadir Vali'ye. Bu şehir seni sevdi Valim. Partin önemli değil oylar size.
Avatar
Mehmet - 3 ay önce
Hayırlı olsun
Avatar
Kaiser - 3 ay önce
Canımız kanımız Vali Babamız
Avatar
Türk Yılmaz - 3 ay önce
Gerçekten de Vali Babanın adaylığı bir toprak kayması gibi hem sağdan hem soldan büyük bir oy kaymasına sebep olacağa benzer.
Avatar
Esesli Kangal - 3 ay önce
Vali baba Esesimizi de eski günlerine getirir afsız. Çok güzel haber. Akepe(yiyici), cehape(hdp hainleri) düşünsün
Avatar
Serkan - 3 ay önce
Vali baba nereye biz oraya temiz dürüst inançlı varol vali baba
Avatar
İlhan K. - 3 ay önce
Eskişehir’e sizin gibi bir vali bir daha gelmedi. Bu şehrin insanı için yaptıklarınızın hakkı ödenmez. İnşAllah başkan olduğunuzda bu şehir hak ettiği yere gelecek. Çalıp çırpmayan, insana tepeden bakıp kendi ceplerini doldurmak uğruna mağdur eden sözde belediyecilik anlayışı gidip yerine hak ettiğimiz, ihtiyacımız olan hizmeti alabileceğimiz bir belediyecilik anlayışı gelecek. Eskişehir halkı sizinle Sayın Valim.
Avatar
Sema İşyapar - 3 ay önce
Bu seçimin en doğru adayı partiden çok aday önemli hizmet için Sayın Valim yanındayız hayırlı olsun