Eski Tepebaşı Belediye Başkanı Sarıoğlu: AK Parti’de bir duruş göremedim

Eski AK Partili, yeni Yeniden Refah Partili Tacettin Sarıoğlu, AK Parti’de başarılı bir belediye başkanlığı yaptığını ancak Eskişehir’deki bir vakıf tarafından kendisine ayak oyunu oynandığını söyledi.

Eski Tepebaşı Belediye Başkanı Sarıoğlu: AK Parti’de bir duruş göremedim
30 Ocak 2024 Salı 18:27

Yeniden Refah Partisi, Tepebaşı Belediye Başkan adayını belirledi. AK Parti’den 2004 yılında Tepebaşı Belediye Başkanı seçilen Tacettin Sarıoğlu, 31 Mart 2024 seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nin Tepebaşı Belediye Başkan adayı oldu. Genel Merkez dönüşü Eskişehir Net’ten Ayşe Kaytan Uçak’ın sorularını yanıtlayan Sarıoğlu, 15 yıl ara verdiği siyasete Yeniden Refah Partisi ile geri dönüş yaptığını açıkladı.

“ESKİŞEHİR’DE DENGELER DEĞİŞECEK”

Tepebaşı’nda dengeleri değiştireceğinden bahseden Sarıoğlu, “Çok istekli değildim, ancak arkadaşlarımın ve Genel Merkezin ısrarlarına dayanamadım. Eski siyasi anılarım yeniden depreşti. Bana da uygun olması nedeniyle ‘hayır’ demedim. Eskişehir Valimiz (Kadir Çalışıcı) kolumdan tuttu ve bırakmadı. Valimiz Kadir Çalışıcı ile birlikte Eskişehir’de büyük bir ihtimalle dengeleri değiştireceğimizi düşünüyorum. Tepebaşı’nda bir tanınırlığımız var. Dolayısıyla ciddi bir değişiklik olacağını tahmin ediyorum” dedi. 

“AK PARTİ’DEN BİR DURUŞ GÖRMEDİM”

2009’daki seçimlerde AK Parti’den Tepebaşı adaylığına kesin gözüyle bakılan ancak aday gösterilmeyen Sarıoğlu, “AK Parti’ye kırgın mısınız” sorusuna ise şu sözlerle yanıt verdi: “AK Parti’de başarılı bir belediye başkanlığı yaptım ama Eskişehir’deki bir vakfın öncülüğünde bana ciddi bir biçimde ayak oyunu oynandı, çalım atıldı ve beni aday göstermediler. Bana başka partilerden de teklifler gelmiş olmasına rağmen, ‘ben siyasete burada başladım, partimi değiştirmem’ diyerek bir duruş sergiledim. Ancak partiden bana karşı hiçbir zaman sabit ya da dengeli bir duruş görmedim. Dolayısıyla da siyasete tamamen ara verdim. 15 yıldan bu yana da siyasetle hiçbir ilgim olmadı. Daha önce de Saadet Partisi ve Refah Partisi’nden bana teklifler gelmişti, değerlendirmedim. Ama bu kez Yeniden Refah Partisi’nin Türkiye’deki yükselişi, kararsız bir takım insanların gidebileceği, çalabileceği başka bir kapının kalmamış olmaması nedeniyle kararımı değiştirdim.  Başta Valimiz olmak üzere il başkanımız çok ciddi ısrar ettiler. Ben de dayanamadım ve kabul ettim.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Türk Yılmaz - 3 ay önce
Allah razı olsun başkanım. Arkamda oluruz inşAllah
Avatar
Kaiser - 3 ay önce
Yolunuz açık olsun Başkanım.
Avatar
İlhan K. - 3 ay önce
Vali Babayla birlikte yolunuz açık olsun başkanım.
Avatar
Yaramaz Çocuk - 3 ay önce
Valla ismin bir titremelerine yetti
Avatar
Mehmet - 3 ay önce
Yeniden refah partisiyim büyükse bir şey gerçekten Umut vaat ediyor.