Kabukcuoğlu: ABD’ye yapılan tıbbi yardımlar PKK’ya mı gönderildi?

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, ABD’nin PKK’ya yaptığı tıbbi malzeme yardımlarını meclis gündemine taşıdı.

Kabukcuoğlu: ABD’ye yapılan tıbbi yardımlar PKK’ya mı gönderildi?
17 Mayıs 2020 Pazar 14:22

Kabukcuoğlu soru önergesinde; “ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompoe 27 Mart'ta yaptığı açıklamada Suriye'de sağlık ve insani yardım için koronavirüs salgınına karşı 16,8 milyon dolar yardım sağlayacaklarını ifade etmiştir. ABD tarafından 4.4.2020 tarihinde yapılan bir diğer açıklamada ise Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın kontrolünde olan Haseke ve Şedadi'deki hastane ve hapishanelere yeni tip koronavirüs (Kovid19) salgınına karşı kullanılmak üzere 1 milyon 200 bin dolar değerinde malzeme sağlandığı söylenmiştir.

ABD Yönetimi 9.4.2020 tarihinde, Salgınla mücadele kapsamında, Türkiye'de kapasite fazlası bulunabilecek tıbbi malzemelerin kendileri tarafından satın alınabileceğini açıklamıştır.

Bakanlığınızın 15.04.2020 tarihinde yapmış olduğu "Kendimizin tıbbi ekipman ihtiyacı olmasına rağmen İngiltere, İtalya ve İspanya gibi önemli müttefiklerimizin de aralarında bulunduğu 34 ülkeye yardım elimizi uzattık" açıklamasından, ülkemizde ihtiyaç fazlası tıbbi koruyucu malzeme bulunmadığı anlaşılmaktadır.

Vatandaşlarımızın pek çoğu bir adet maskeye bile halen ulaşamamış iken,vatandaşlarımızın ihtiyacı olan tıbbi malzemeler, bedelini ödeyelim talebine rağmen 28 ve 30.04.2020 tarihlerinde 2 ayrı uçakla, PYD/PKK Terör örgütüne tıbbi malzeme yardımı yaptığını beyan eden ABD’ye hediye edilmiştir.

Bu bağlamda;

1-ABD ihtiyaç fazlası tıbbi malzemelerimizi bedeli mukabili satın almak kaydıyla talep ettiği halde satılmayıp hibe edilmesinin sebebi nedir?

2-Türkiyenin yaptığı yardımların ABD tarafından PYD terör örgütüne gönderildiği iddialarıdoğru mudur? Doğru ise ABD yönetimi bu konuda uyarılmış mıdır?

3-Ülkemizin, terör örgütüne yardım gönderdiğini resmi ağızdan açıklayan ABD’ye yardım göndermesi, PYD’ye yardım edilmesinin onaylanması değil midir?” diye sordu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.