İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Yerel seçimlere hepimiz ayrı ayrı girelim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyon’da açıklamalarda bulundu. Akşener konuşmasına "Yeni bir yola çıkmak için buradayız" diyerek başladı. Yerel seçimlerde ise Akşener, her partinin ayrı adaylarla çıkması için Erdoğan Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Yerel seçimlere hepimiz ayrı ayrı girelim
26 Ağustos 2023 Cumartesi 16:20

“Önümüzdeki yerel seçimlerde kendi kadrolarımızla, milletimizin huzuruna çıkacağız ve göreve talip olacağız. Yerel seçimi bir genel seçim rekabeti çerçevesinde okumadan, yerel özellikleri dikkate alarak, milletimizin iradesinin tecellisine imkan sağlayacağız” diye Akşener, “Tüm siyasi partilere açık ve net bir çağrıda bulunmak istiyorum; hep birlikte vatandaşlarımızın siyasi tercihlerini ve yerel özelliklerini yansıtacağı bir rekabet ortamı oluşturalım. Türk siyasetinin bugün içinde olduğu siyasi pragmatizm sarmalından çıkmasını sağlayalım. Gelin tüm siyasi partiler hep birlikte ayrı ayrı seçimlere girelim. Her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim, biz varız! Biz varız, sizleri de bekleriz. Her parti ayrı ayrı seçimlere girelim. Biz varız yerel özellikler ve talepler doğrultusunda elbette yerellerde orada burada iş birliği olabilir bütün siyasi partiler o cesaretiniz varsa hep biriniz tek tek tek hadi hep birimiz yarı ayrı girelim. Ancak, biz iyi parti olarak hür ve milli siyasetimiz gereği gizli gündemleri olan kendi menfaatleri için bizim sırtımızda kurban kesen marjinal ve bölücü yapılar il eyakınlaşan hiçbir yerde herhangi bir yerde iş birliği yapmayacağız…

“Kapımız herkese açık değil her gelene evet demiyoruz. Mesela, bu yolda gazi Mustafa kemal Atatürk’e düşman olanlara hayır diyoruz. Cumhuriyet değerlerimizi hiçe satanlara hayır diyoruz. Hatay arap şehridir diyen meczuplara kol kanat gerenlere hayır diyoruz. Demokrasimiz ile meselemiz olanlara hayır diyoruz. Türk demekten korkanlara hayır diyoruz. Andımızdan rahatsız olanlara hayır diyoruz. Anayasamızın ilk dört maddesi ile sorunu olanlara hayır diyoruz. Terörle ve bölücü unsurlarla ilişkişsi olanlara hayır diyoruz. Terörün gölgesinde iş birliği hayır diyoruz. Dimnimizi siyasi ve ticari amaçlar için kullananlara hayır diyoruz. Biat üzerinden vatan severlik yarıştıranlara hayır diyoruz. Miletimizin has evlatlarına öteki diyenlere hayır diyoruz.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.