İYİ Parti Eskişehir’de temayül yoklaması yapacak

14 Mayıs’ta yapılacak Genel Seçimler öncesi milletvekili aday adayları ortaya çıkarken İYİ Parti aralarında Eskişehir’in de olduğu 18 kentte üye bazlı ön seçim kararı aldı.

İYİ Parti Eskişehir’de temayül yoklaması yapacak
23 Mart 2023 Perşembe 12:31

İYİ Parti’de aday adaylığı için başvuru süreleri 24 Mart tarihine uzatılmıştı. Aday adaylığı başvurusu sürerken, Eskişehir’inde  de aralarında bulunduğu 18 ilde ön seçim yapılacak. İYİ Parti Genel Merkezi tarafından il başkanlıklarına gönderilen resmi yazıda, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in talimatları doğrultusunda, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde gösterilecek milletvekili adaylarının belirlenmesine yönelik İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’nın bütün seçim bölgeleri ile Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Mersin, Tokat, Trabzon ve Yozgat seçim bölgelerinde belirlenecek merkezlerde sandık kurulacak ve üyelerimizin oy kullanacağı üye tabanlı temayül yoklaması şeklinde ön seçim yapılacaktır. Oy verme günü İl Başkanlıklarınca 1 Nisan 2023 Cumartesi veya 2 Nisan 2023 Pazar günlerinden biri tercih edilerek belirlenecektir. Belirlenen gün ve saat aralığı hem SMS ile üyelere doğrudan bildirilecek hem de sosyal medya hesapları üzerinden ilan edilecektir” ifadeleri yer aldı.

CİNSİYET KOTASI

Öte yandan bütün seçim bölgelerinde cinsiyet kotasının uygulanacağı belirtildi.

Edizgil: Üyemiz karar verecek

Alınan kararın kendileri açısından oldukça kıymetli olduğunu belirten İYİ parti İL Başkanı Emine Edizgil, “6 bin civarında üyemizin belirleyeceği adaylarla seçime gitmek demokrasinin kazanması anlamını taşıyor. Bu karar ile üzerimizden ciddi bir yük kalkarken en sağlıklı sonucu vereceği düşüncesindeyim” dedi.

22 ADAY ADAYI VAR

İYİ Parti’ye Eskişehir'den şu ana kadar 22 milletvekili aday adaylığı başvurusu yapıldı. İYİ Parti’nin aday adaylık başvurularının ise 24 Mart Cuma günü 17.00'da sona erecek

İYİ Parti’den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler ise şu şekilde;

  1. Arslan Kabukcuoğlu
  2. Özlem Ayrancı Nebioğlu
  3. Esra Yalçın
  4. Olcay Yılmaz
  5. Melih Aydın
  6. Orhan Kesikoğlu
  7. Mehmet Emin Yeşil
  8. Bahattin Şeker
  9. Nebi Hatipoğlu

10) Hakan Kaymak

11) İbrahim Sayın

12) Fazilet Nurel Uğural

13) Yağmur Gürsöğüt

14) Nalan Eren Benekay

15) Mecit Hazır

16) Ramazan Gültekin

17) Çağdaş Çelik

18) Hülya Teker

19) Haşim Doyuk

20) Eren Ekmen

21) Naci Erdemli

22) Emine Sanigök

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.