Anadolu Aslanları Eskişehir Şubesini açtı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Eskişehir büyük bir katılımla kuruldu. Yapılan ilk Olağan Genel Kurul'da Şube Başkanlığına seçilen Ali Semih Ünlü, "Eskişehir'in ve milletin menfaatlerini gözeterek, üretecek ve çalışacağız. Vatanını, memleketini, bu toprakların irfanını seven herkese gönlümüzü, kapılarımızı açacağız" dedi.

Anadolu Aslanları Eskişehir Şubesini açtı
23 Mart 2023 Perşembe 12:57

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Eskişehir Şubesi'ni kurdu. Yaklaşık 100 üye ile ve büyük bir katılımla kurulan ASKON Eskişehir Şubesi'nin ilk Olağan Genel Kurulu yaşanan deprem felaketleri nedeniyle sadece üyelerin katılımı ile kapalı olarak gerçekleştirildi.

ASKON Teşkilat Başkanı Alparslan Uçar'ın yanı sıra, Murat Özcan, Dündar Ünlü, Mustafa Birsen, Bünyamin Fidan, Gürhan Albayrak gibi birçok ismin katıldığı 1. Olağan Genel Kurula, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Ramazan ayının ilk iftarını 5000 depremzede ile birlikte açmak üzere deprem bölgesinde olduğu için katılamadı.

İlerleyen günlerde, Eskişehir’de bulunan depremzedeler için düzenlenecek iftar organizasyonuna ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın ve protokolün katılacağı, aynı zamanda Eskişehir Şube binasının açılışının yapılacağı bildirildi.

Ali Semih Ünlü Şube Başkanlığına seçildi

Genel Kurul'da yapılan tek listeli seçimde Ali Semih Ünlü ve ekibi yönetime seçildi.

Ali Semih Ünlü, genel kurulda yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu:

"Yunus Emre’nin memleketi güzel Eskişehir’imizde, mübarek Ramazan ayında bir aradayız. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği, 1998 yılında memleketini seven, mukaddes değerlere sahip iş insanlarının birlikteliğini sağlamak, bu birliktelikten doğacak bereketle, küresel arenada başı dik ve aynı zamanda daha adil bir dünya ölçüsünde her daim hassas olacak şekilde, milli, güçlü ve bağımsız bir ekonomi modeli oluşturmak amacıyla kurulmuştur. Bugün Cumhurbaşkanımızın da sık sık hatırlattığı üzere bir olmak, iri olmak, diri olmak birinci gayemizdir."

“Yapamazsınız, uçuramazsınız diyenlere inat vazgeçmeyiz"

Ali Semih Ünlü, "ASKON faaliyete geçtiği günden beri hep bu ülkenin, bu milletin yanında yer almıştır. Bugün ASKON Ailesi 10 binden fazla üyesi olan, yurtiçi ve yurtdışında teşkilatlanması olan, 1 milyondan fazla istihdam sağlayan ve 20 bini aşkın üye şirketleri ile 10 milyar doları aşkın ihracat yapan güçlü bir sivil toplum kuruluşudur" dedi.

Konuşmasında ASKON’un kurulmasında irade gösteren Rahmetli Necmettin Erbakan'ın "Fırtınalara yön veren kelebeklerin kanat çırpışıdır” sözünü hatırlatan ve rahmetle anan Ali Semih Ünlü, "Bu söz bir manifesto gibi bize çok şey ifade ediyor. Bize belki Devrim otomobilini yaptırmazlar. Erbakan hocamıza yaptıkları gibi yerli motor ve tank yapmamıza engel olurlar. Nuri Demirağ’a yaptıkları gibi uçak yaptırmazlar. Biz de Nemrut’un ateşini söndürmek için bir damla su taşıyan karınca gibi ümidimizi kaybetmez, yılmadan çalışmaya devam ederiz. Belki biz de gemileri karadan yürütür, şahi topunu döktürüp, Fatih oluruz, çağ açar, çağ kapatırız. Ya da yapamazsınız, uçuramazsınız diyenlere inat vazgeçmez Selçuk Bayraktar olur, savaş konseptlerinin değişmesine sebep oluruz" diye ekledi.

"Eskişehir'in ve milletimizin menfaatleri için çalışacağız"

ASKON Eskişehir teşkilatı olarak Eskişehir'in ve milletin menfaatlerini gözeterek, üretmeye ve çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Ali Semih Ünlü sözlerine şöyle devam etti: "Bu memleket için üreten, çalışan, istihdam sağlayan, taş üstüne taş koyan kim varsa yanında olacağız, omuz vereceğiz, yükünü hafifleteceğiz. Çünkü biliyoruz ki Türkiye Yüzyılı’na giden yol, ahlaki temellere dayanan güçlü ekonomiden geçiyor. Biz de bu yolda üzerimize düşen sorumluluktan asla geri durmayacağız. Bizimle olmak isteyen, vatanını, memleketini, bu toprakların irfanını seven herkese gönlümüzü, kapılarımızı açacağız."

Ünlü, bu memleket için canlarını hiçe sayan bütün şehitlerimizi ve 45 gün önce yaşanan büyük depremde ahirete irtihal eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bugüne kadar memleketimizin kalkınması için çaba, gayret gösteren bütün devlet büyüklerimize ve hassaten Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum" dedi.

ASKON Eskişehir Şubesi güçlü yönetimle başladı

Ali Semih Ünlü'nün başkanlığında ASKON Eskişehir Şubesi yönetiminde şu isimler yer aldı: Tarık Çanak, Sinan Birsen, Halil Çetintürk, Erkan Yuva, M. Talha Canözer, Fatih Sert, Kemaleddin Oruç, M. Zahid Bayrak, Sadi Dönmez, M.Cumhur Calban, Muhammed Coşkun, Abdullah Törü, Kazım Sertkaya, Halil Karahisar, Bilal Ünal, Mesut Yılmaz, Onur Aksoy, Eyüp Enes Aksoylar, İsmail Cem Var, Arif Arslan, Recep Karakaya, Mehmet Gülsen, Abdullah Keskin, Fatih Özata, Bilal Okur, Bülent Alan, Emin Sapmaz, Ersen Ali Yaktuğ, Uğur Duymuş.

Denetim Kurulunda ise Serhan Arıman, Ahmet Oğuz, Serhat Tunç, Cengiz Güneri, Feridun Atıcı ve Mehmet Çakmak yer aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.