"İsraf ve tüketim ekonomisinden vazgeçilmeli"

Açıklanan enflasyon rakamları sonucunda Türkiye’nin ekonomik  krize doğru ilerlediğini düşünen Eğitim- İş Sendikası konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

"İsraf ve tüketim ekonomisinden vazgeçilmeli"
15 Ekim 2018 Pazartesi 19:55

Açıklamayı Eğitim-İş Sendikası adına Mali Sekreteri Uğur Çankaya yaptı. Toplumun tüm kesimlerinin yaşanan krizden çok fazla etkilendiğini belirten Çankaya, “ Enflasyon rakamlarının aksine tüketicilerin maruz kaldıkları enflasyon yüzde 50’nin üzerindedir. Enflasyon sepetindeki bazı ürünlerde yapılacak olan yüzde 10 indirim, zaten zamlardan bunalan ücretli çalışan emekçilere yapılacak ücret zammını aşağıya çekmeye yönelik olmamalı, eğer indirim yapılacaksa ilk olarak elektrik ve doğalgaza yapılmalıdır.” dedi.

Çankaya israf ve tüketim ekonomisinden vazgeçilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Toplumun tüm kesimlerini oluşturan işçi, memur, emekli, esnaf ve emeğiyle geçinenlerin ortak talebi tüm zamların geri çekilmesi ve maaşların insanca yaşam seviyesine getirilmesidir. Eğitim İş sendikası olarak; gelir vergisi dilimlerinin yüzde 15’e sabitlenmesini, maaş artışlarını gerçekçi enflasyon oranında arttırılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.