ESÇEP'ten firmalara çağrı: Aklın ve bilimin ışığında projeler hayata geçirilmeli

Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu üyeleri Çöpten Elektrik Üretimi ve Katı Atık Geri Dönüşüm Tesisi önünde Alpu Ovasına yapılması planlanan kömürlü termik santral ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. ESÇEP adına açıklamayı Selim Kurnaz yaptı. 

ESÇEP'ten firmalara çağrı: Aklın ve bilimin ışığında projeler hayata geçirilmeli
15 Ekim 2018 Pazartesi 20:07

15 Ağustos’ta 4. kez iptal edilen ve 17 Ekim’e ertelenen ihale süreci hakkında yapılan açıklamada, aklın ve bilimin ışığında projelerin hayata geçirilmesi ve var olanların kapasitesinin arttırılması gerekirken, kömürlü termik santral projelerini finanse eden kuruluşlara seslenerek Kurnaz, “Bizler toprağımızı ve tarımımızı tamamen yok edecek kömürlü termik santral projesinin karşısında, çevrenin korunması, geliştirilmesi ve enerji ihtiyacımızın doğaya zarar vermeden karşılanmasını sağlayacak aklın, bilimin ve teknolojinin olanaklarını kullanarak böyle tesisler kurulmasını istiyoruz. Yapılacak ihalenin iptal edilmesini istiyor, kıymetli ovamızda ve kıymetli şehrimizde kömürlü termik santral istemediğimizi bir kez daha haykırıyoruz. “ dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.