İNŞAAT MÜHENDİSLERİNİN MUTLU GÜNÜ

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümleri 2018 – 2019 yılı mezunlarına 20 Mayıs 2019 tarihinde Mezuniyet ve Rozet Takma Töreni düzenledi. 

İNŞAAT MÜHENDİSLERİNİN MUTLU GÜNÜ
21 Mayıs 2019 Salı 14:33

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümleri 2018 – 2019 yılı mezunlarına 20 Mayıs 2019 tarihinde Mezuniyet ve Rozet Takma Töreni düzenledi.  Törene Eskişehir Milletvekili Jale Nur  Süllü, Eskişehir Teknik Üniversitesi Dekan Yardımcısı M.İnanç Onur,  ESOGÜ İnsaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mizan Doğan, ESTÜ  İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tombul, İnşaat Mühendisleri Odası Sayman Üyesi Bülent Erkul, İnşaat Mühendisleri Odası  Onur Kurulu Üyesi Fercan Yavuz, İnşaat Mühendisleri Odası Denetleme  Kurulu Üyesi İnci Şentuna, İnşaat Mühendisleri Odası Danışma Kurulu Üyesi Müberra Çetinkaya, TMMOB’ye bağlı odaların başkan ve yöneticileri ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İMO Eskişehir Şube  Başkanı Deniz Kılıç, “Teknolojinin hızla gelişmekte olduğu, bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı günümüzde bilginin işlenmesi ve paylaşılması önem kazanmıştır. Bununla beraber gençlerin merakları ve öğrenme becerileri değişmiş, görsel konulara ilgisi artmış, sabrı ve odaklanma süresi ise azalmıştır. Bu nedenle öğrenim programlarının ve yöntemlerinin yenilenmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. İnşaat Mühendisliği öğrenim programları, verilen derslerin tür ve içeriği ile bunların sınıfta ve laboratuvarda işleme yöntemlerinin gözden geçirilerek yenilenmesi gerekli hale gelmiştir. Düşünen, sorgulayan, toplumsal ve çevre konularına duyarlı, mesleki yenilikleri takip edip kendi başına öğrenebilen mühendislerin yetişmesi ortak hedefimizdir. Bu bağlamda, öğretim planları yapılırken ilk/orta öğretim programları ve üniversite giriş sınavındaki gelişmeler, mevcut inşaat mühendisliği bölümlerinin durumu, olanakları, öğrenci ve öğretim üyesi sayıları ile toplumun genç mühendislerden beklentileri dikkate alınmalıdır. Başarılı sonuçlara ulaşabilmek için konunun yalnızca inşaat mühendisliği kapsamında değil, aynı zamanda tarihsel, toplumsal ve felsefi bileşenlerinin de dikkate alındığı bir ortamda araştırılması gerek görülmektedir” dedi.

Törende İnşaat Mühendisliği bölümlerinden mezun olan yaklaşık 200 öğrenciye mühendislik yemini ettirilerek, rozet ve baret hediye edildi.
 


Etiketler; #İMO
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.