İktidar değişirse Hatipoğlu parti değiştirir mi?

Soner Uçak yazdı...

İktidar değişirse Hatipoğlu parti değiştirir mi?
05 Mart 2024 Salı 09:34

Tespit ya da benzetme bana ait değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nebi Hatipoğlu’nun göğsüne AK parti rozetini taktığı gün yanımda bulunan bir AK partili bundan sonra Eskişehir AK Parti’de Nebi Hatipoğlu’nun sözünün geçeceğine işaret etmek için bu tespitte bulundu.

Nitekim; AK Parti yetki partisidir. Hatipoğlu, AK Parti’nin en yetkili kişisinden o yetkiyi alıyordu. Hatipoğlu’na verilen yetkinin hem partinin teşkilatında hem de aday belirleme sürecinde ciddi etkisi olduğunu söylemeye gerek yok zannediyorum. Buna mukabil; ben yine de Hatipoğlu’nun Eskişehir’in en güçlü figürü olduğu konusuna itiraz etmemekle birlikte, Eskişehir’in Erdoğan’ı olduğu konusuna bazı itirazlarda bulunmak gerektiğini düşünüyorum.

Öncelikle; Erdoğan siyaset okulunun başarılı öğrencisiyken, Hatipoğlu iktisat okulunun başarılı öğrencisi.

Erdoğan, siyasete girdiği gün yüzüğünden başka bir şeyi olmamasıyla vatandaş ile duygusal bağ kurma konusunda zorluk yaşamadı.

Hatipoğlu hatırı sayılır serveti ile o bağı kurmak konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bu sıkıntıyı bildiği için vatandaşlarla soğan doğramaya varıncaya değin yerinde bir çaba içine giriyor.

Erdoğan bir iktidar kayığı kurdu. Hatipoğlu sadece o kayığa bindi.

Erdoğan partide tek yetkili olmak için aynı safta bulunan insanlarla mücadele etti. Hatipoğlu AK Parti’ye girmek için başka bir partinin seçmenlerini terk etti.

Aradaki farkı yaşam tarzına varıncaya değin daha da genişletebiliriz zannediyorum.

Uzatmaya gerek yok.

Bu noktada, Hatipoğlu’nun en önemli ikna unsuru şimdilik güç olarak görünüyor…

Gördüklerim ve duyduklarım beni yanıltmıyorsa Hatipoğlu ile duygusal ve ideolojik bağ kuranlar sayısı hem mensubu olduğu Cumhur İttifakı’nda, hem de AK Parti’de tabanın tamamını kapsamaktan çok uzak.

Fakat; Hatipoğlu’nun gücü onla yan yana yürümek için ciddi bir motivasyon sağlıyor.

Ancak, bu yürüyüşün devamlılığı için Hatipoğlu’nun hem kendini, hem de AK Parti’yi değiştirmesi gerekiyor. Aksi halde bir partiden ziyade iktidarın mensubu olmanın ötesine geçemeyecek.

Bu durum da ise başka bir partinin iktidar olması durumunda, Hatipoğlu’nun bir kez daha parti değiştirmesi kimse için sürpriz olmaz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Deniz Çaycı - 2 ay önce
Soner Uçak Strese girmene gerek yok.