İHH’dan kış kampanyası

İnsani Yardım Vakfı (İHH) muhtaç ve acil ihtiyaç sahipleri adına "kış kampanyası" düzenledi.

İHH’dan kış kampanyası
14 Aralık 2017 Perşembe 14:20


Kampanya ile ilgili bilgi veren İHH Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Musa Karadaş, yeryüzünde insanoğlu var olduğu sürece ihtiyaçları da devam edeceğini ve hiçbir zaman bitmeyeceğini vurguladı. Karadaş, “Lakin dünyamızda kimimiz oldukça iyi şartlarda yaşarken kimimiz de hiçte arzu etmediğimiz durumda olup resmen hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Bizler geçmişi kahramanlık ve merhamet olan bir milletin evlatları olarak, bundan önce mağdur insanlara nasıl yardım etmek için çalıştıysak, nasıl yardım toplayıp ve topladığımız bu yardımları nasıl ulaştırdıysak bundan sonra da yine aynı şekilde ve aynı heyecanla bu yardımları toplamak ve yerlerine ulaştırmak için gereken gayreti göstereceğiz inşallah. Lakin asıl önem arz eden bu işlerde devamlılığın olmasıdır” dedi.


Resmin bütününe bakıldığında yardımların sadece din kardeşlere veya aynı ırktan aileleri ve kişileri değil, "insan" kelimesinin geçtiği ve insanın olduğu her yere olduğunu kaydeden Karadaş şunları söyledi:
“Hiçbir sosyal hayatı olmayan ve bu sosyal hayatın hayalini bile kuramayan, hatta tek derdi yeme içme ve barınma olan söz konusu bu insanlar için bir kampanya düzenlemek arzusundayız. Öncelikle ilimizdeki ve Suriye'deki ve daha sonra da ulaşabildiğimiz her yerdeki acil olarak yardıma muhtaç her kesime bu yardımı yapmak niyetindeyiz. Bu kapsamda; bulunduğumuz kış mevsimine hitaben ivedi olarak un, battaniye ve genel ihtiyaç olarak düşündüğümüz kalemleri toplamak ve yerlerine ulaştırmak istiyoruz. Çeşitli görüşmelerimiz neticesinde ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar ulaşacak şekilde yapılacak olan yardım bedellerinin birim fiyatları; çuval un 65 lira, battaniye 17 lira, genel ihtiyaç ise 50 lira olarak belirlendi. Bu amaçla bu kış, mağdur durumda olan insanlara yanlarında olduğumuzu göstermek ve ihtiyaç duyulan malzemeleri almak adına tüm kişi ve kuruluşları gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuza davet ediyoruz. Gönlümüzden geçen düzenlenecek kampanyaya tüm halkımızın iştirak etmesidir. Gelin sizde muhtaç bir ailenin genel ihtiyaçlarını giderin. Onların hayatında belki bir çuval unu belki de minicik bir çocuğu saracak battaniyesi siz olun. Yardımsever her bir fert kimsesizlere kimse olur, kötülükleri engellemeye çalışır, paylaşır, destek olur, gerekeni yapar. İyi olanı ister ve bıkmadan anlatır. Gelin bu ulvi görevi hep beraber üstlenelim. İnsana insan olduğu için değer verdiğimizi bir defa daha ispat edelim. Emin olun bizden bir şey eksilmeyecektir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.