HÜSEYİN ÖGE “SENDİKA YÖNETİCİLERİNİN ALDIKLARI TUTUM DA İBRETLİKTİR”

Haftalık olağan basın toplantısında 1 Mayıs çağrısı yapan EMEP İl Başkanı Hüseyin Öge, bazı sendika yöneticilerinin 1 Mayıs’a karşı sergiledikleri tutumu “ibretlik” olarak nitelendirdi.

HÜSEYİN ÖGE “SENDİKA YÖNETİCİLERİNİN ALDIKLARI TUTUM DA İBRETLİKTİR”
29 Nisan 2018 Pazar 14:06

1 Mayıs’ta Eskişehir halkını Sıhhiye Meydanı’na davet eden Öge,”1 Mayıs, işçi sınıfı ve emekçilerin insanca bir çalışma ve yaşam talebiyle meydanlara çıktığı, hakkını aradığı, başka bir dünya özlemlerini dile getirdiği bir gündür. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 1 Mayıs’ta işçi ve emekçiler meydanlarda buluşarak bu taleplerini dile getirmektedir.Ancak şehrimizde bu yılki 1 Mayıs’a katılmamak için bazı sendika yöneticileri adeta fırsat kollamıştır. Ankara, İstanbul, İzmir ve birçok ilde Türk-İş’e bağlı sendikalar da ortak 1 Mayıs kutlamalarına katılırken şehrimizde Türk-İş’e bağlı sendikaların başkanları adeta sessizliğe bürünmüştür. İşyerlerinde 1 Mayıs’ı gündeme dahi almamış, ortak kutlama çağrılarını yanıtsız bırakmışlardır. Ve bu yıl 1 Mayıs’ı normal bir zamanda da yapabilecekleri bir basın açıklamasıyla geçiştirmeye çalışmaktadırlar. DİSK’e bağlı bir başka grup sendika ise 1 Mayıs kutlamalarını yine alan tartışmasına kurban etmiş ve başka şehrin yolunu tutmuştur. İşçi ve emekçilerin, ülkenin içinde bulunduğu durum ortadayken bu sendika yöneticilerinin aldıkları tutum da ibretliktir. Eskişehirli işçi ve emekçileri kaderlerini bu sendikal bürokrasiye emanet etmemeye, sınıf kardeşleriyle beraber insanca bir yaşam, barış, demokrasi ve özgürlük için alanlara çıkmaya, 1 Mayıs kutlamalarına, Sıhhiye’ye çağırıyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.