ESKENT, KUT'ÜL AMARE ZAFERİNİ UNUTMADI

ESKENT, KUT'ÜL AMARE ZAFERİNİ UNUTMADI
29 Nisan 2018 Pazar 14:25

Eskişehir Kent, Kültür, Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ESKENT), Osmanlı Devleti'nin İngilizlere karşı en büyük ve önemli zaferlerinden Kut'ül Amare’nin 102’inci yıldönümünü dolayısıyla Yediler Parkı’nda fotoğraf sergisi açtı. Sergide, Kut’ül Amare zaferini anlatan bilgi ve resimler yer aldı.

Sergi kapsamında şiir dinletilerine ve çeşitli gösterilere de yer verildi.  

ESKENT adına açıklama yapan Gürol Yer, Kut’ül Amare zaferini 2011 yılından bu yana çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyledi. Türkiye’nin, NATO’ya girdiği güne kadar ‘Kut Bayramı’ olarak kutlanan zaferin, 1950 yılından sonra tarihten silinmeye çalışıldığını savunan Yer,  “29 Nisan günü uzun süre ‘Kut Bayramı’ olarak kutlanıyor ve unutulmuyordu. Ancak 1950 yılında Türkiye, NATO’ya girdiği tarihten sonra bir şeyler oluyor ve bir el bu müstesna günü kayıtlardan, tarihten siliyor ve bayram kutlamaları son buluyor. Neden ve sorumlusu kimlerdir bunun cevabını yürekli tarihçilere bırakıyor, sebep olanları Allah’a havale ediyoruz. Bizler, büyük Türk milletinin mensubiyetin şerefinin gururunu yaşayan millet evlatları olarak konuya vakıf olduğumuz 2011 yılından bugüne Halil Kut Paşanın bu vasiyetine sahip çıkıyor ve bugünü bir bayram günü olarak kutluyor, bilmeyenlere anlatmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.