Hatipoğlu’dan hakkındaki iddiaya sert yanıt: Haysiyet düşmanları

İYİ Parti Milletvekili Hasan Toktaş, Meclis’te yaptığı konuşmasında, İYİ Parti’den istifa edip AK Parti’ye katılan İdris Nebi Hatipoğlu’nun AK Parti’ye geçmesi karşılığında 50 milyon dolarlık teşvik aldığını iddia etti. Hatipoğlu’nun Toktaş’a yanıtı gecikmedi: HAYSİYET DÜŞMANLARI

Hatipoğlu’dan hakkındaki iddiaya sert yanıt: Haysiyet düşmanları
08 Kasım 2023 Çarşamba 01:07

Toktaş, konuşmasında şunları söyledi: “AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, bugüne kadar henüz bizlerle doğru dürüst merhaba etmemişken, nedense 26 Eylül günü Hatipoğlu’nu Eskişehir’deki fabrikasında ziyaret etmiştir. Masumane olduğu zannedilen bu ziyaretin tesadüf olmadığını elbette hissetmeştik. Bu ziyaret aslında arabulucuk faaliyetleri sonucunda Nebi Hatipoğlu 2 Kasım 2023’te partimizden istifa ederek, bugün resmen AK Parti’ye katılmıştır. Bu transfer bana göre şaibeli bir transferdir. Neden söylüyorum biliyor musunuz? Elimde Kamuyu Aydınlatma Platformu’nun (KAP)  bir belgesi var. Ben bu belgeyi milletimizin takdirine sunuyorum. 24 Mart 2023 tarihinde güneş enerjisi camları yatırımı ile ilgili olarak 1 milyar 35 milyon TL ve bunu yüzde 25 artırılmasıyla ilgili bunu içeren Stratejik Teşvik Belgesi başvurusu onucu ayın 25’in de onaylanmıştır.  Dün sizin hoş geldiniz dediğiniz Nebi Hatipoğlu, transfer ücretini peşin almıştır. Aslında bu belge bir transfer belgesidir. Aslında bu belge bir utanç belgesidir. Bu belge 1,3 milyar TL yani yaklaşık 50 milyon Dolar. Ünal Kaptan, Türkiye’de kaç futbolcu var bu bedelde?

Bir sözüm de AK Parti Grup Başkanvekili Bahattin Yenişehirlioğlu’na. Siyasi bir başarı elde etmişçesine, belki de bugüne kadar ki en pahalı transferinize ‘hoş geldiniz’ dediniz. Bu kapıdan henüz girmemiş, şu sıralara bakmaya utanacak birine bugün ‘hoş geldiniz’ dediniz. Milletin parasıyla, bu garip milletin ödemiş olduğu vergilerle transfer bedelini ödediğiniz birisine ‘hoş geldiniz’ dediniz. Bu durum utanç vericidir. Bu durum izaha muhtaçtır. Bu denli siyaseti yozlaştırmanızı büyük Türk Milletinin takdirine bırakıyor, yazıklar olsun diyorum.”

Hatipoğlu: Sizi ve sizin gibi haysiyet düşmanlarını Yüce Türk Milleti'nin sarsılmaz vicdanına bırakıyorum

Toktaş’ın iddilarına sosyal medyadan yanıt veren Hatipoğlu şu ifadeleri kullandı: Konuşmanız tam bir cehalet örneği. İster AK Partili, ister CHP'li, ister İyi Partili ol, gidip örneğin bizim gibi Kütahya Zafer OSB'de stratejik yatırımı yaparsan bu teşviği alırsın. Bu teşvikler bölgeye ve yatırıma göre standarttır. Yatırımların aldığı bu teşvik sizin ve partili trollerinizin yaydığı algıdaki gibi nakit para ile de ödenmez. Yatırım tamamlanıp, çalışmaya başladıktan sonra yıllar içerisinde sağlanan vergi kolaylığıdır. Zaten bizim aldığımız teşvikinde onaylanması 24 Mart 2023 tarihlidir.

Bu ülkede stratejik yatırım yapan herkese devletimizce sağlanan standart kolaylığı kişiye özel gibi anlatmak en hafif tabirle müfteriliktir. Sizi ve sizin gibi haysiyet düşmanlarını Yüce Türk Milleti'nin sarsılmaz vicdanına bırakıyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.